Política

MEMÒRIA HISTÒRICA

L’economia de subsistència de la Guerra Civil, a Castellbisbal

El Museu de la Pagesia de Castellbisbal s’incorpora des del 16 d’agost fins al 28 de desembre a l’exposició compartida sobre la memòria de la rereguarda de la Guerra Civil Espanyola I tu? Què has fet per la victòria?, sobre la mobilització per fer front al cop d’estat del 1936. La mostra està organitzada per la Diputació de Barcelona i el Museu d’Història de Cerdanyola-Museu de Ca n’Oliver, i s’estructura en tres àmbits: la creació de xarxes assistencials per acollir ferits i refugiats, la transformació de fàbriques per produir material bèl·lic i les col·lectivitzacions de la producció agrària.

Al Museu de la Pagesia, s’hi tracta l’economia de subsistència i mostra com els veïns van haver de recórrer a l’enginy per substituir les carències de la guerra. El Museu exposa un llum d’oli de la seva col·lecció, ideat a partir de materials casolans degut a la falta de matèries primeres, i fa referència als Fruiters, el paper moneda que va circular per l’escassetat de moneda de metall.

Els altres museus on es fa l’exposició són el Centre d’Interpretació i Jaciment El Camp de les Lloses de Tona (fins al 17 de setembre), el Museu d’Arenys de Mar (fins al 29 de setembre), el Museu de Manresa (fins al 29 de setembre), el Museu de Mataró - Can Serra (fins al 13 d’octubre), el Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat (fins al 20 d’octubre), el Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata de Ripollet (fins al 18 de novembre), el Museu d’Història de Cerdanyola - Museu de Ca n’Oliver (fins al 20 de desembre) i l’Arxiu Municipal de Sant Adrià Isabel Rojas Castroverde (fins al 20 de desembre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia