Política

ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

La presidenta de Columbia ha estat acusada de no protegir els estudiants jueus

La presidenta de la Universitat de Columbia, Minouche Shafik, ha renunciat al seu càrrec mesos després de les protestes d’estudiants al campus d’aquest centre arran de la guerra a Gaza.

En una carta publicada al web de la universitat novaiorquesa, una de les més prestigioses dels EUA, Shafik anuncia la dimissió amb efectes immediats i n’explica els motius: “Ha estat un període d’agitació en què ha estat difícil superar punts de vista divergents a la nostra comunitat. Aquest període ha tingut un cost considerable per la meva família i per altres membres de la nostra comunitat”.

L’anunci de Shafik es produeix quan falten menys de tres setmanes per a l’inici del nou curs acadèmic i després d’un estiu tranquil al campus. La primera presidenta dona de Columbia es converteix en el tercer rector d’una universitat que forma part de l’anomenada Ivy League –grup d’elit– que dimiteix per la gestió de les protestes relacionades amb la guerra a Gaza. Tots van ser cridats a testificar davant del Congrés dels EUA. Tot i haver cridat la policia en dues ocasions per intervenir al campus de la seva universitat –una vegada per desallotjar un edifici ocupat per manifestants propalestins–, a Shafik se la va acusar de no haver protegir rou els estudiants jueus.

Les protestes pel conflicte de Gaza, la majoria propalestines, es van escampar per diverses universitats nord-americanes i van derivar en detencions. Algunes de les manifestacions van tenir lloc durant les cerimònies de graduació dels estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia