Política

alemanya

Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac que ha deixat tres morts a l’oest d’Alemanya

Dues persones han estat detingudes en relació amb l’apunyalament múltiple de divendres al vespre durant un festival a la localitat de Solingen

Un dels arrestats té quinze anys

Estat Islàmic (EI) ha reivindicat aquest dissabte l’autoria de l’apunyalament múltiple que va deixar tres morts i vuit ferits, cinc dels quals de gravetat, divendres al vespre a la ciutat de Solingen, a l’oest d’Alemanya.

En un breu comunicat en el seu compte de Telegram i recollit per l’agència Efe, l’organització gihadista afirma que l’atac amb ganivet ha estat dut a terme per un dels seus membres “en venjança pels musulmans a Palestina i a tot arreu”. No aporta cap prova que permeti de verificar l’afirmació, ni tampoc relacionar l’atacant i Estat Islàmic.

Per la seva banda, les forces de seguretat de l'estat del Rin del Nord-Westfàlia, on es troba la localitat de Solingen, han confirmat la recepció d’un escrit de reivindicació per part del grup gihadista, l’autenticitat del qual han de comprovar.

Abans de la reivindicació, la fiscalia alemanya ja havia anunciat que investigava l’incident com una atac amb motivacions terroristes.

La policia continua buscant el seu autor. Hi ha dues persones detingudes. Una d’elles un adolescent de quinze anys, sospitós de tenir coneixement previ del succés i no haver fet res per impedir-ho. El menor ha estat detingut a les dues de la tarda en el domicili familiar i ha estat identificat a partir del testimoni de dues persones que van sentir una conversa sospitosa abans del succés i que, després de l’atac, es van posar en contacte amb la policia.

La segona detenció s’ha produït aquest dissabte al vespre durant un escorcoll en un centre d’acollida de refugiats al centre de Solingen, informa la premsa local. La policia, segons Efe, ha rebutjat confirmar si el detingut podria ser l’autor de l’atac amb ganivet de divendres al vespre a Solingen, quan una multitud assistia a un festival a l’aire lliure en una plaça del barri vell de la ciutat per commemorar el 650 anys de la fundació de la localitat.

L’atemptat es va produir cap a 2/4 de deu de la nit, quan l’agressor, armat amb un ganivet, va atacar indiscriminadament als assistents al festival i els va apunyalar directament al coll. Va matar tres persones, dos homes de 56 i 67 anys i una dona de 56, i en va ferir vuit més, quatre de les quals es troben en estat crític, dues greus i les altres dues estan lleus.

L’atacant, que els investigadors creuen que va actuar sol, va aconseguir fugir aprofitant el caos provocat. Les autoritats han desplegat un gran operatiu amb nombrosos agents armats, més de quaranta vehicles especials i el suport d’helicòpters per detenir l’agressor. L’operació de cerca i captura s’estenia més enllà de la ciutat i s’han instal·lat diversos controls a les carreteres.

Segons els experts en terrorisme citats pels mitjans alemanys, dels quals es fa ressò Efe, és la primera vegada que Estat Islàmic reivindica un atemptat a Alemanya des del 2016, quan Anis Amri va envestir amb un camí un mercat de Nadal a la capital alemanya, Berlín, i va matar tretze persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona