Política

guerra a europa

Rússia llança un atac massiu amb míssils i drons contra Kíiv i diverses regions d’Ucraïna

Almenys sis civils han mort i desenes més han resultat ferits durant l’ofensiva de l’exèrcit de Moscou

Zelenski anuncia la captura de dues localitats més a la regió russa de Kursk

L’exèrcit de Vladímir Putin ha bombardejat aquest dilluns el centre de la capital ucraïnesa, Kíiv, en el marc d’un dels atacs amb míssils i drons més gran i que més temps ha durat de tota la guerra. En concret, Moscou ha llançat 200 projectils contra quinze de les vint-i-quatre regions d’Ucraïna. Els bombardejos han matat sis civils i han causat ferides a desenes de persones més.

L’ofensiva ha causat danys en infraestructures, ha provocat talls en el subministrament d’electricitat i ha deixat sense abastiment d’aigua alguns districtes de la ciutat.

Segons ha dit el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en un vídeo dirigit a la nació, Rússia ha utilitzat en l’atac al voltant d’un centenar de drons fa fabricació iraniana i un nombre similar de míssils de diferents tipus.

Zelenski ha acusat Rússia d’atacar infraestructures civils, i ha demanat una vegada més als seus aliats occidentals que responguin amb “determinació” a aquesta acció del Kremlin contra Ucraïna, informa Efe.

El mandatari ucraïnès ha insistit en la necessitat en què els seus socis li permetin fer ús dels míssils de llarg abast que li subministren per poder colpejar objectius militars a tot el territori de la Federació de Rússia i no només en certes zones fronteres com passa ara. El principal objectiu de l’atac –que ha estat llançat en diverses onades diferents i s’ha allargat durant dotze hores– ha estat un cop més el sistema energètic ucraïnès.

Els atacs llançats per Rússia a la regió de Lviv, prop de la frontera amb Polònia, ha fet activar avions polonesos i aliats.

Ucraïna feia dies que esperava un atac a gran escala amb míssils i drons de Moscou com el llançat aquest dilluns, després d’haver aconseguit recuperar la iniciativa amb la incursió a la regió fronterera russa de Kursk i els seus drons infligint cada vegada més danys. La setmana passada, els Estats Units van emetre un avís sobre l’elevat risc d’atac al voltant del Dia de la Independència d’Ucraïna, que va celebrar-se dissabte.

Les forces de Kíiv, per la seva banda, han centrat aquest dilluns els seus atacs sobre la regió russa de Sàratov, en el riu Volga i a uns 900 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna, mentre continua guanyant terreny a la de Kursk, en el marc de la incursió sorpresa a territori rus llançada per Ucraïna el 6 d’agost passat i que Moscou encara no ha pogut frenar. L’atac ucraïnès amb drons a Sàratov ha deixat quatre civils ferits a la capital regional, del mateix nom.

En relació amb la incursió ucraïnesa a Kursk, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va anunciar diumenge al vespre en el seu discurs nocturn que les forces de Kíiv havien pres el control de dues localitats més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El govern celebra que la Diada fos un dia “de retrobament entre catalans”

barcelona
política

Constituïdes les disset comissions legislatives d’aquest mandat

barcelona
guerra a europa

Rússia expulsarà sis diplomàtics britànics acusats d’espionatge i sabotatge

barcelona
Política

Turull alliçona Marlaska: “Les competències exclusives en immigració es poden traspassar ”

barcelona

El PP de Girona demana un pla de neteja específic contra les pintades

GIRONA
amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

barcelona
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL