Política

Jordi Martínez Puig

Cap de l’oposició a Lloret de Mar (Junts)

“Necessitem urgentment millorar la seguretat i la neteja de la vila”

“Hem de treballar conjuntament amb el grup municipal Tots per Lloret per recuperar el vot convergent a les pròximes eleccions”

“No volem una cadira al govern a qualsevol preu. Si les coses no van bé, nosaltres sortim”

“La decisió de deixar de formar part del govern estava presa des de feia molt de temps”

El regidor Jordi Martínez és farmacèutic i està vinculat a la política des de fa molt de temps. El cap de Junts va ser regidor d’Urbanisme i de Seguretat Ciutadana durant el mandat de l’alcalde Romà Codina, des del 2011 fins al 2015, i l’any passat va formar govern amb el PSC i Lloret en Comú, fins que van marxar de l’equip, fa aproximadament un mes.

Després d’un any, han decidit deixar el govern i anar a l’oposició. Per què?
Feia molt de temps que les coses no funcionaven. L’alcalde és molt desconfiat, i això fa que no expliqui tot el que ha d’explicar a tots els seus companys de govern i que vulgui personalitzar molt la seva figura. Entre ells mateixos hi ha suspicàcies. Evidentment, una persona té unes limitacions i no arriba a tot arreu: hi ha moltes coses que no es feien, o es feien tard, o es feien malament. Llavors, portem des de l’agost passat reunint-nos per intentar corregir aquest tema i desgraciadament no ha estat possible, i els últims fets han fet que la cosa vagi més de pressa.
Per exemple?
El carril bici és un desastre. No es va consultar la població ni els diferents gremis i no es van tenir en compte les associacions de viatges. Ara, a l’avinguda de Just Marlès, no tens lloc on aturar els autobusos. Tot el que vam dir que s’havia de fer, pel motiu que sigui, no ho ha fet i ha tirat pel dret. Ha arribat un moment que ja no volem ser partícips d’aquest desgavell i d’aquesta manera de fer presidencialista.
Llavors, el problema és només amb l’alcalde?
Ell és la punta de llança; hi ha altres regidors amb qui tampoc estem massa d’acord amb la tasca que fan, bàsicament perquè no ens expliquen el que fan ni com. Jo, com a primer tinent d’alcalde, havia de conèixer com estava tot l’Ajuntament. Doncs només coneixia coses de les àrees que portaven els meus regidors. Si les coses no van bé, nosaltres sortim. No volem una cadira al govern a qualsevol preu.
I ho van fer a propòsit, deixar el govern just a l’entrada de la temporada?
No, la decisió estava presa des de feia molt de temps. El que passa és que vam haver de parlar amb l’executiva local, amb el partit a la província, després van venir les eleccions nacionals, van venir les eleccions europees, i tot això ho va anar endarrerint.
Ells es van declarar sorpresos per la decisió.
En les últimes reunions de govern ja hi havia algun crit. Jo crec que s’han trobat sorpresos en el sentit que esperaven una moció de censura, però no que sortíssim del govern.
I és possible una moció de censura?
De moment no està sobre la taula. Quan el poble s’adoni que realment no són capaços de fer el que han de fer tot i tenir vuit regidors, potser serà el moment de parlar-ne.
Heu parlat amb els altres grups?
Sí, ens hem reunit amb tots i hem parlat de la situació, i no seria impossible una moció. Amb l’Albert Robert (Tots per Lloret) hem parlat que tots dos venim de CiU i que el nostre error ha sigut presentar-nos per separat a les eleccions. Sabem que hem de treballar plegats de cara a les pròximes municipals per recuperar el vot convergent.
Què treu en positiu d’aquest any de govern?
Ha sigut un màster de coneixement de l’administració per als meus companys. Crec que han treballat moltíssim i que les seves àrees funcionaven perfectament. Igualment, ha sigut un recordatori per a Nicolàs i per a mi, i conèixer la digitalització de l’administració. Ara també sabem com funciona l’Ajuntament avui en dia, i creiem que hi ha coses que funcionen molt bé i n’hi ha moltes que es poden corregir, però s’ha de ser valent. Per exemple, nosaltres hem modificat 5 ordenances aquest any. Socialistes i comuns, cap. Nosaltres no tenim por de canviar les coses.
Quin serà el seu paper com a cap de l’oposició?
Intentarem fiscalitzar el govern i fer que tot allò que sabem que no fan, ho facin, i ben fet. Que no improvisin. Que quan fan uns pressupostos els facin ben fets.
Què creu que necessita Lloret i quines propostes té?
Necessita urgentment millorar la seguretat, amb un augment de la plantilla policial i una col·laboració més estreta entre les forces de seguretat. A més, és fonamental accelerar el contracte de neteja de la via pública i millorar el manteniment dels espais públics, ja que la ciutat es troba deixada. També cal abordar el problema de l’habitatge i el tipus de comerç que volem, així com millorar les infraestructures i la mobilitat, invertir en telecomunicacions i en l’esport inclusiu per garantir una millor qualitat de vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia