Política

POLÍTICA

El PSC-Girona pel Canvi denuncia la baixa execució pressupostària

El grup municipal del PSC-Girona pel Canvi ha expressat la seva preocupació per la manca de transparència i la baixa execució pressupostària reflectida en el Compte General de 2023. Segons el grup, “els gironins paguen més impostos que mai, però no reben un retorn adequat en serveis i inversions públiques”.

La portaveu del PSC-Girona pel Canvi, Bea Esporrín, ha expressat la seva preocupació: “El Compte General d’aquest any presenta una preocupant manca de transparència. S’ha fet públic durant el mes d’agost, sense la deguda visibilitat, i amb informes d’auditoria incomplets i en format esborrany. A més, no s’han publicat els comptes de la Fira de Girona, una falta que impedeix a l’oposició i a la ciutadania accedir a tota la informació necessària per a una anàlisi exhaustiva i rigorosa dels recursos públics”. Esporrín ha afegit que aquesta manca de claredat dificulta la supervisió de la gestió econòmica del govern i el rendiment de comptes davant dels gironins.

Segons l’anàlisi del grup municipal del PSC-Girona pel Canvi, l’Ajuntament va tancar l’any 2023 amb un romanent líquid de tresoreria de 2.377.550,03 euros, diners que podrien haver estat utilitzats per a inversions necessàries però que han quedat sense assignació. A més, es van quedar sense executar 51.533.960,52 euros del pressupost de despeses, equivalent a 495,34 euros per habitant. Esporrín ha subratllat que “la baixa execució de més de 51 milions d’euros i un romanent de tresoreria tan elevat és un indicador clar d’una gestió ineficaç dels recursos municipals. Aquesta situació demostra una planificació pressupostària deficient i una manca de capacitat per executar projectes i serveis essencials per a la ciutat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia