Política

política

Illa desencalla el debat sobre l’ampliació d’El Prat

Després d’uns dies de rodatge obligat per poder prendre-li la mida al nou càrrec, el 133è president de la Generalitat Salvador Illa ha estat entrevistat en directe i en horari de prime time —22,06 hores— a TV3 per fer repàs, en pròpia veu, d’algunes de les grans línies argumentals del que ha de ser el seu mandat. D’entrada ha reiterat, com tants altres cops abans ha fet abans, que la millora dels serveis públics és una prioritat per a ell, per entrar, tot seguit, en matèria i abordar afers més concrets com, per exemple, el futur de l’aeroport d’El Prat. I, sobre això, el president ha revelat que demà el Consell Executiu acordarà convocar la comissió tècnica amb l’Estat per tancar, en un termini de 3-4 mesos, un projecte “de millora” de la infraestructura, sense mullar-se si això vol dir ampliar-lo o no. “La meva proposta serà escoltar els tècnics” s’ha limitat a dir. De si la Generalitat hauria d’assumir la gestió d’El Prat, tampoc ni piu. Avui no tocava. El Hard-Rock també ha sortit a escena, per avançar que com a cap de govern es veurà properament amb els promotors del projecte per exposar-li’s que, en virtut dels acords d’investidura, ja no tindran més beneficis fiscals per tirar-lo endavant i, a partir d’aquí, seran ells qui diran si segueixen endavant o no. És a dir, veto pròpiament dit, no n’hi ha.

La reforma del sistema de finançament ha estat una de les altres qüestions troncals que ha tractat Illa, tot i que ha evitat en tot moment de qualificar la proposta pactada amb ERC de concert econòmic. Amb aquesta prudència com a aliat, i després d’assegurar que no li ha “el soroll que ha generat aquest tema, tant aquí com a fora”, el cap de l’executiu ha aprofitat l’entrevista per fer una primera crida “als partits que han donat suport a la investidura de Pedro Sánchez” —és a dir ERC, i especialment Junts— que donin suport al PSOE en iniciatives com la reforma necessària de la LOFCA per tirar endavant aquest nou model finançament. I davant els que tinguin la temptació, en aquesta qüestió o altres, de posar a prova la fragilitat dels socialistes al Congrés, Illa ha advertit sobre el risc de posar en crisi a l’executiu del PSOE. “A Catalunya li va molt be tenir un president com Pedro Sánchez” ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona