Política

llengua

El consell de la UE desa al calaix l’oficialitat del català

L’oficialitat del català no es debatrà avui en el consell informal d’Afers Generals de la UE presidit per Hongria en què no assisteix cap comissari europeu ni molts ministres d’Afers Exteriors, inclòs l’espanyol, en protesta per l’apropament del primer ministre hongarès, Víctor Orban, al president rus Vladimir Putin. Segons informava ahir ACN de fonts diplomàtiques, l’exclusió del debat sobre l’oficialitat del català respon a la decisió d’Hongria, que estableix l’agenda de les reunions durant aquest semestre.

“No hi haurà cap debat sobre això”, asseguraven les fonts diplomàtiques consultades. El representat de l’Estat espanyol que assisteix a la trobada tampoc tenia previst fer cap referència a la menció del català, gallec i basc com a possibles futures llengües oficials de la UE. Al juny, poques setmanes abans de prendre el relleu a Bèlgica al capdavant del Consell de la UE, l’ambaixador hongarès, Balint Ódor, ja va descartar que l’oficialitat del català es tornés a posar sobre la taula. Es faria, concloïa, “quan es vegi la necessitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia