Política

guerra a gaza

L’OMS diu que la vacunació infantil contra la pòlio a la Franja avança més ràpidament del previst

L’organisme internacional informa que més de 160.000 menors ja han rebut la primera dosi en els primers dies de campanya

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat aquest dimarts que la campanya massiva de vacunació contra la pòlio a la Franja de Gaza havia superat l’objectiu fixat de vacunar a una quarta part dels infants menors de deu anys en el seu tercer dia. Més de dos mil sanitaris desplegats al castigat enclavament palestí treballen des de diumenge contra rellotge per vacunar al màxim nombre possible de criatures contra la pòlio, després d’haver-se confirmat el mes passat el primer cas de la malaltia en vint-i-cinc anys.

La campanya, duta a terme per l’OMS, l’Agència de l’ONU per als Refugiats Palestins (Unrwa) i l’Unicef, depèn de pauses diàries de vuit hores en els combats entre Israel i Hamàs en zones específiques de la Franja.

Rik Peeperkorn, representant de l’OMS pels Territoris Palestins Ocupats, ha dit aquest dimarts en declaracions a la premsa que en els primers dos dies de la campanya s’havien vacunat a més de 161.000 infants menors de deu anys a la zona central de l’enclavament palestí, davant una previsió d’uns 150.000. La xifra de vacunats equival aproximadament a una quarta part de la població total a la qual es dirigeix la campanya, que són els nens petits.

“Les pauses humanitàries, de moment funcionen. Encara ens queden deu dies”, ha afegit Peeperkorn, en declaracions recollides per les agències.

L’objectiu, segons informa Efe, és vacunar a uns 640.000 menors de deu anys a tota la Fran ja i elevar la taxa de vacunació al 95% –després que aquesta hagués caigut el 2023 al 89%, un descens atribuït a la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia