Política

estats units

Trump es declararà no culpable de la nova acusació per l’assalt del Capitoli

El fiscal especial va presentar una nova acusació rebaixant les al·legacions per a ajustar-se al dictamen del Suprem sobre la immunitat dels seus actes com a mandatari

L’expresident estatunidenc i candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ha assenyalat aquest dimarts que es declararà no culpable dels càrrecs presentats contra ell en la nova acusació pel cas de l’assalt al Capitoli de gener de 2021.

En una notificació judicial enviada al Tribunal del Districte de Columbia ha apuntat que s’acull al seu dret a no ser present en la lectura de càrrecs i ha autoritzat els seus advocats al fet que afirmin en el seu nom que es declara no culpable.

La següent cita en la cort entre la Fiscalia i la defensa està prevista per a aquest pròxim dijous.

El fiscal especial a càrrec de la investigació a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli, Jack Smith, va presentar el 27 d’agost una nova acta d’acusació rebaixant les al·legacions per a ajustar-se al dictamen del Suprem sobre la immunitat dels seus actes com a mandatari.

Smith va mantenir els quatre càrrecs anteriors en contra del magnat novaiorquès, com el de conspiració per a obstruir un procediment oficial, però va delimitar algunes al·legacions sobre els seus plans de subversió electoral.

L’1 de juliol la màxima cort va concedir a l’ara exmandatari una immunitat parcial. Per sis vots contra tres, els de les jutgesses progressistes, va concloure que “un expresident té dret a immunitat absoluta enfront d’un procés penal per accions dins de la seva autoritat constitucional”, però va establir que “no hi ha immunitat per a actes no oficials”.

La nova acusació de Smith va passar de les 45 pàgines que tenia en un principi a 36 i, segons va detallar llavors el diari The Washington Post, va eliminar al·legacions vinculades amb els esforços de Trump perquè el Departament de Justícia donés suport a la seva reivindicació que hi havia hagut frau electoral.

En la seva decisió de juliol, el Suprem va apuntar que Trump no podia afrontar càrrecs relacionats amb els seus intercanvis amb membres del Departament de Justícia en considerar que la seva interacció amb aquest gabinet formava part de les competències del seu lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona