Política

estats units

Trump diu que si guanya posarà Musk al capdavant d’una comissió per reduir la despesa pública

El candidat republicà a la Casa Blanca adopta la idea que li va plantejar el propietari de la plataforma X i Tesla

El candidat republicà a la Casa Blanca i expresident dels EUA, Donald Trump, va anunciar aquest dijous que si guanya les eleccions del pròxim 5 de novembre, crearà una comissió d’eficiència governamental, adoptant una idea política que li va presentar el multimilionari Elon Musk, un dels seus aliats més estrets en els últims temps.

De fet, va prometre fitxar el propietari de la plataforma social X i del fabricant de cotxes elèctrics Tesla i la tecnològica Space X perquè lideri aquesta comissió, informa Efe. “Crearé una comissió d’eficiència governamental que tindrà l’encàrrec de dur a terme una auditoria financera i de rendiment de tot el govern federal i de fer recomanacions per a reformes dràstiques”, va dir Trump en un discurs dijous al Club Econòmic de Nova York i recollit per Efe.

Trump no va donar gaires detalls, però va dir que la comissió tindrà l’objectiu d’identificar maneres d’eliminar la despesa innecessària. “Aquesta comissió desenvoluparà un pla d’acció per eliminar totalment el frau i els pagaments indeguts en un termini de sis mesos. Això estalviarà bilions de dòlars”, va dir.

Trump va assenyalar que Musk està ja molt ocupat amb les seves empreses, però que el magnat ha “accedit a fer un pas endavant”. En un missatge a la xarxa X, Musk va escriure que espera “servir als Estats Units si sorgeix l’oportunitat” i que no necessita “ni sou, ni títol, ni reconeixement”.

Els negocis de Musk podrien interferir en aquest lloc amb conflictes d’interessos, ja que estan regulats per diverses agències federals. La proposta de Trump, a més, va provocar el rebuig immediat d’Everett Kelley, president de la Federació Americana d’Empleats del Govern, un sindicat que representat 750.000 treballadors federals. Kelley va acusar Trump i Musk de voler destrossar la funció pública no partidista i substituir els treballadors acomiadats per aliats, creant institucions al servei dels partits i no de l’Estat, informen les agències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Àsia

Ajut a l’Afganistan malgrat tot

Barcelona
Andreu Absil (Andy)
Alcalde de Montgat (PSC)

“No vull mirar enrere i ens toca fixar-nos en el futur i el 2027”

Montgat

La porta d’entrada al Maresme

Montgat
Rosa Funtané
Cap de l’oposició de Montgat (ERC)

“Els desgavells continuen i encara hi ha moltes coses per arreglar”

Montgat
estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona