Política

Itàlia

El ministre de Cultura dimiteix després d’admetre una afer amb una influenciadora

El president de la República accepta la renúncia i nomena el seu successor, Alessandro Giuli

La coprotagonista de l’escàndol, Maria Rosaria Boccia, afirma que l’exministre la va fer assessora

El fins ara ministre de Cultura d’Itàlia, Gennaro Sangiuliano, ha presentat aquest divendres la seva “dimissió irrevocable” després de reconèixer que va tenir una relació extramatrimonial amb una influenciadora, Maria Rosaria Boccia. El president de la República, Sergio Mattarella, ha acceptat la renúncia i també el nomenament com a nou titular del departament d’Alessandro Giuli, periodista, personatge televisiu i, fins ara, president de la fundació del Museu Nacional de les Arts del Segle XXI (MAXXI).

En la seva carta de renúncia, Sangiuliano explica a la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, que ha decidit deixar el càrrec “després de meditar durant molt temps, en dies dolorosos i plens d’odi cap a mi per part d’un determinat sistema polític mediàtic”. El dimissionari ha donat les gràcies a Meloni per haver-lo “defensat decididament”, per haver “rebutjat una primera petició de renúncia” i per l’afecte que ha rebut.

De la seva banda, Meloni ha agraït a l’exministre, que ha definit com “una persona capaç i un home honest”, la “tasca extraordinària” que ha realitzat. La mandatària ha destacat que ha aconseguit “importants resultats en el rellançament i valorització del gran patrimoni cultural italià, fins i tot fora de les fronteres nacionals”. La cap de govern ha augurat que Giuli continuarà “l’acció de rellançament de la cultura nacional, consolidant aquella discontinuïtat amb el passat que ens han demanat els italians”.

Meloni va rebutjar fa dos dies la dimissió de Sangiuliano per aquest escàndol, que segons l’oposició, ha afectat la credibilitat de l’executiu i del país, però el va renyar i el va instar a disculpar-se en públic. En una entrevista amb la cadena pública RAI, el ja exministre va reconèixer que havia mantingut una “relació afectiva” amb Boccia i va demanar perdó a la seva dona.

No obstant, va desmentir que hagués nomenat la seva amant com a assessora, tot i que va admetre haver-ho valorat. També va negar que cap de les tasques o activitat en les que havia participat la seva amistançada fossin pagades amb diners públics.

En canvi, Boccia ha continuat assegurant en declaracions i entrevistes als mitjans que Sangiuliano la va fer assessora de grans esdeveniments, i ha ofert com a proves àudios, missatges i bitllets d’avió que li hauria enviat l’aleshores ministre de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez avisa que el nou finançament autonòmic serà “per a tots els territoris”

barcelona
Política

La regidora de Junts que va denunciar Eduard Pujol demana perdó: “No em va assetjar”

barcelona
unió europea

El comissari Breton dimiteix després d’haver estat apartat de la futura CE

barcelona
tribunals

La defensa de Puigdemont demana recusar un magistrat del TC

barcelona
Política

El TC deixa en suspens els recursos contra l’amnistia del PP i de Page

barcelona
Política

ERC va allargar l’estructura B fins a les eleccions del 12-M

barcelona
estats units

Qui és Ryan Routh, el detingut per l'intent d’assassinat contra Trump

barcelona
Àsia

Ajut a l’Afganistan malgrat tot

Barcelona
Andreu Absil (Andy)
Alcalde de Montgat (PSC)

“No vull mirar enrere i ens toca fixar-nos en el futur i el 2027”

Montgat