Política

Política

El socialista Page s’afegeix a l’allau de recursos al TC per l’amnistia dels governs del PP

Les comunitat governades pel PP registren els seus escrits i recusen diversos magistrats progressistes

La Comunitat de Madrid ha estat la primera governada pels populars que ha presentat aquest dilluns un recurs contra la totalitat de la Llei d’Amnistia al Tribunal Constitucional (TC). Però darrere seu han presentat el corresponent recurs en cadena l’Aragó, Cantàbria i Andalusia. Aquesta tarda es reuneix el govern del País Valencià per aprovar un idèntic recurs davant del TC. Una allau de recursos a la que s’hi afegeix també el presentat pel govern socialista de Castella-La Manxa. L’executiu d’Emiliano García-Page s’apunta a l’onada del PP i desafia així la direcció del PSOE i Pedro Sánchez.

Els recursos s’afegeixen als presentats per la mateixa direcció estatal del PP la setmana passada. La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, resumia que a banda del recurs, han demanat apartar del procés tres magistrats del tribunal, Cándido Conde-Pumpido, Juan Carlos Campo i Laura Díez, per considerar que no són imparcials, degut a la seva “pública i notòria vinculació ideològica amb el PSOE”. D’aquesta manera Ayuso estrenava l’estratègia autonòmica conjunta liderada per Gènova contra la llei d’amnistia a la qual s’han sumat les 11 autonomies governades pel PP. La resta de comunitats governades pel PP que encara no l’han presentat ho faran també aquesta setmana, com a màxim dimecres que és el termini màxim per poder-ho realitzar.

Durant un esmorzar informatiu a Nova Economia, Ayuso ha indicat que la Comunitat de Madrid no es pot quedar “de braços plegats davant el major acte de corrupció política que s’ha perpetrat en la història de la democràcia”. La presidenta madrilenya ha carregat contra una llei “escrita al dictat dels que van intentar donar un cop d’Estat a Catalunya, arbitràriament i obscenament inconstitucional”.

A diferència del PP, el govern de García–Page no ha demanat la recusació de cap dels magistrats del TC en el seu recurs. En el recurs, que s’ha presentat de manera telemàtica, s’argumenta que la llei que té com a objectiu reparar la persecució judicial a independentistes “vulnera el principi d’igualtat”. Page va explicar dissabte al comitè federal del PSOE que, el pacte amb els “reaccionaris” d’ERC és “més egoista que socialista”. El president manxec lidera l’oposició socialista als pactes de Sánchez amb l’independentisme, que tenen en l’expresident aragonès i ara secretari general del PSOE a l’Aragó, Javier Lambán, l’altre gran defensor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona