Política

estat espanyol

El TS fa els primers passos per decidir si investiga el fiscal general per la querella de la parella d’Ayuso

El Suprem pregunta a la fiscalia si ha d’obrir una causa penal contra García Ortiz per revelació de secrets en les diligències obertes contra Alberto González Amador

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha demanat a la fiscalia que informi sobre si ha d’admetre a tràmit l’exposició raonada presentada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid contra el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, per revelació de secrets, així com altres denuncies i querelles pel mateix tema.

La sala penal de l’alt tribunal espanyol, informa Efe, ha dictat una diligència d’ordenació en la qual acorda a acumular les diferents accions presentades contra García Ortiz per la presumpta revelació de secrets en relació amb el cas sobre frau fiscal que investiga Alberto González Amador, parella sentimental de la presidenta de la Comunitat de Madrid i dirigent del PP, Isabel Díaz Ayuso.

La sala acumula a la causa, que va arrancar per una querella de González Amador i per una denúncia del Col·legi d’Advocats de Madrid, una querella de la Fundació Fòrum i Llibertat, una denúncia i una altra querella de Manos Limpias, així com l’exposició raonada del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que va presentar el juliol passat en observar indicis de delicte en el fiscal general.

Amb aquesta decisió, explica Efe, el Suprem posa en marxa el rellotge per decidir si acorda investigar penalment el fiscal general de l’Estat, que ja va assumir públicament la responsabilitat d’haver ordenat la publicació d’una nota de premsa amb dades de González Amador. En la nota, s’informa de l’intercanvi de correus entre el seu advocat i el fiscal Julián Salto pel presumpte cas de frau fiscal pel qual s’investiga l’empresari i de la seva proposta d’arribar a un acord per reduir la seva eventual condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El “mateix” finançament arreu de Sánchez fixa “l’horitzó ambiciós” per a Romero

barcelona

Escòcia vol recuperar l’esperit del 2014

Londres

Una campanya tacada per la violència

Los Angeles
Eduard Díaz
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Llagostera (ERC)

“L’equip de govern viu de les rendes del mandat anterior”

Llagostera
Christopher Carnie
Representant a Catalunya de Europe for Scotland

“El referèndum va ser un dia d’orgull”

Barcelona
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona