Política

guerra a europa

Berlín, Londres i París sancionaran Teheran per vendre míssils a Rússia

La mesura coincideix amb l’anunci que han fet els EUA d’aprofundir en les sancions a l’Iran pel mateix motiu

Els governs d’Alemanya, França i el Regne Unit han condemnat aquest dimarts el subministrament de míssils balístics iranians a Rússia i han anunciat mesures contra Teheran com la revocació d’acords bilaterals sobre transport aeri. Aquest anunci coincideix amb el que també ha fet avui el secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken.

“Es tracta d’una nova escalada en el suport de l’Iran a la guerra d’agressió de Rússia contra Ucraïna a través de la qual els míssils iranians aconseguiran territori europeu i augmentaran encara més el dolor dels ucraïnesos”, han assenyalat els ministres d’Exteriors d’aquests tres països en un comunicat conjunt.

“Es tracta d’una escalada tant del costat iranià com del costat rus i constitueix una amenaça directa contra la seguretat europea”, agreguen l’alemanya Annalena Baerbock, el britànic David Lammy i el gal Stéphane Séjourné.

Els tres països han recordat que havien dit en públic i en privat que adoptaran noves mesures contra l’Iran si la transferència de míssils a Rússia es duia a terme, una cosa de la qual Londres, Berlín i París asseguren “tenir ara confirmació”.

En aquest context van anunciar la revocació d’acords bilaterals sobre transport aeri amb l’Iran.

Així mateix, Alemanya, França i el Regne Unit impulsaran mesures perquè l’aerolínia estatal Iran Air sigui sancionada.

A més, van prometre treballar per a identificar a les persones i entitats implicades en el programa de míssils balístics de l’Iran i en la transferència d’aquestes i altres armes a Rússia.

“Demanem a l’Iran que cessament immediatament el seu suport a Rússia en la seva guerra d’agressió contra Ucraïna i que detingui el desenvolupament i la transferència de míssils balístics”, han assenyalat els tres ministres d’Exteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.