Política

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

L’Ajuntament de Salt ha celebrat aquest matí l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya que s’ha dut a terme a la plaça Lluís Companys, just al davant de l’edifici consistorial. Un centenar llarg de persones han assistit i han participat en aquest acte que ha obert l’alcalde de la vila, Jordi Viñas, que ha estat l’encarregat de fer la benvinguda als presents i la lectura del manifest.

Viñas ha subratllat en el seu discurs la necessitat d’aprofitar una jornada com la Diada de Catalunya per “reafirmar la sobirania de Catalunya per tal que això permeti millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes del país i també per als veïns i veïnes de Salt”. En aquesta línia, el batlle saltenc també ha reivindicat “un tracte fiscal just per a Catalunya” que permeti acabar amb “l’espoli fiscal que pateix Catalunya”. Una altra línia cabdal del discurs ha estat quan ha defensat les polítiques en pro de la llengua i cultura catalana. “És essencial que transmetem la nostra llengua a les generacions futures i que la fem visible a tots els àmbits”, ha afirmat Viñas que ha afegit que “la llengua catalana és patrimoni de tothom i cal que sigui un element integrador” i ha fet un clam per “preservar, protegir i potenciar”.

Després del discurs de l’alcalde, diversos components del taller de teatre del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt ha fet la lectura d’una dotzena poemes reivindicatius en defensa de la independència de Catalunya o de la llengua i la cultura catalana. Així Dolors Batllori, Pilar Casanovas, Rosa Maria Illa, Dolors Mercadé, Mercè Nicolau, Pere Puigderrajols i Montserrat Rovira han llegit i dramatitzat poemes com Himne de senyera, Vindrà brillant pel firmament o Som un vidre trencat del saltenc Salvador Sunyer i Aimeric, Cançó de fer camí de Maria Mercè Marçal, diversos poemes de Miquel Martí i Pol o d’Ovidi Montllor, entre d’altres.

L’acte ha acabat amb la Coral Tribana que ha interpretat El Cant del Poble i, finalment, s’ha cantat l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

UNRWA denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona
política

Parlon vol “revertir la corba delinqüencial” a Catalunya

barcelona
política

El govern manté 47 dels 167 alts càrrecs

barcelona
política

Incrementen en 7 milions el programa per ajuts als ajuntaments

girona
política

Inconcret pla de regeneració de Sánchez amb intenció de reformar el delicte d’injúries o la Llei mordassa

barcelona
Societat

Lleida contra la MAT inicia la via judicial per aturar el parc solar d’Alcarràs

Lleida
unió europa

Von der Leyen presenta una comissió més ancorada a la dreta

barcelona