Política

estat espanyol

L’Audiència de Madrid reclama a Peinado tota la causa contra Begoña Gómez abans de decidir si l’arxiva

El tribunal es reunirà el 30 de setembre per estudiar els recursos presentats per l’esposa del president espanyol i la fiscalia contra la investigació

L’Audiència de Madrid ha reclamat aquest dijous al jutge instructor Juan Carlos Peinado el sumari complet de la causa oberta a Begoña Gómez, esposa del president espanyol, Pedro Sánchez, per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis, abans de decidir si l’arxiva tal com sol·licita la fiscalia i la defensa de la investigada. Així figura en una interlocutòria amb data del 9 de setembre, a la qual ha tingut accés Efe. La data per a la deliberació i decisió sobre els dos citats recursos ha estat fixada pel pròxim 30 de setembre. La secció 23 de l’Audiència madrilenya decidirà aquest dia si avala o no la investigació feta pel jutge des del moment que va obrir diligències contra Gómez. Aquest moviment, informen diversos mitjans espanyols que citen fonts de les acusacions populars, no és gens habitual i podria avançar l’arxivament del cas.

Els recursos es van presentar a principi del juliol passat, abans que el jutge hagués donat un impuls a la investigació i decidís investigar l’empresari Juan Carlos Barrabés i el rector de la Complutense, Joaquín Goyache, i citar a declarar com a testimoni el president del govern espanyol.

Després del traspàs d’una part de la investigació a la fiscalia europea, la defensa de Begoña Gómez va preguntar al jutge Peinado quins eren els fets pels quals continuava investigant la seva clienta. L’instructor va respondre que les diligències abastaven “tots els actes, conductes i comportaments que s’havien dut a terme per la investigada des d’ençà que el seu marit és president del govern d’Espanya inclosos en la denúncia inicial”. Una resposta que segons l’exministre socialista Antonio Camacho, advocat de Begoña Gómez, evidenciava l’existència d’una “investigació prospectiva que indaga en la vida d’una persona per veure si troba algun fet delictiu”. Una actuació prohibida expressament per la llei, segons destaca el recurs d’apel·lació presentat per la defensa de Gómez.

La fiscalia també va recórrer contra la causa davant l’Audiència de Madrid i apuntava a una falta de delimitació de les diligències per part del jutge. També parlava de “causa general i d’investigacions “massa àmplies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona