Política

Política

El TC deixa en suspens els recursos contra l’amnistia del PP i de Page

En els pròxims mesos ha d’estudiar si les comunitats autònomes poden impugnar una llei que no afecta les seves competències

El tribunal retarda l’admissió del recurs del PP per un error de forma

El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit deixar en suspens la tramitació dels 16 recursos presentats contra l’amnistia, 15 presentats per les comunitats governades pel PP, una de Castella-La Manxa que presideix el socialista Emiliano García-Page i la de tres parlamentaris autonòmics. Abans de resoldre si admet o no els recursos, el tribunal ha d’estudiar en els pròxims mesos si rebutja els recursos perquè la llei només preveu que les autonomies puguin impugnar normes que afectin les seves competències, segons ha avançat el diari El País.

Així, un grup de lletrats del TC ha d’elaborar en els pròxims dos mesos un estudi per analitzar la legitimació que es planteja en tots els recursos de les comunitats, aprofitant el primer que es va presentar per resoldre un problema que afecta la resta de les 15 impugnacions de la mesura de gràcia per als encausats pel procés. Aquest primer recurs és el que va presentar l’Aragó i la persona encarregada del procediment és la magistrada Laura Díez, que haurà de presentar la seva proposta sobre l’admissió o no dels recursos en un ple del Constitucional.

Aquesta suspensió no afecta d’altres peticions, com la que va presentar el PP com a partit. Precisament sobre aquest, el TC ha informat a Efe que retarda l’admissió a tràmit per un error de forma, i que no serà efectiva fins a l’octubre

Pel que fa al recurs presentat pels diputats i senadors del PP, fonts del tribunal consultades per l’ACN aquest dilluns detallen que no hi ha dubtes sobre la seva admissibilitat.

Feijóo, demano que no se censuri

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha expressat la seva confiança que no hi hagi “censura” per part del TC en el “dret legítim” de les comunitats contra la llei d’amnistia i ha demanat que els dubtes sobre si les autonomies poden o no presentar recurs s’aclareixin “el més aviat possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona