Política

tribunals

La defensa de Puigdemont demana recusar un magistrat del TC

La defensa de Carles Puigdemont ha demanat recusar el magistrat del Tribunal Constitucional (TC) José María Macías en tots els recursos relacionats amb el procés i l’1-O que pugui presentar ell mateix, Toni Comín o Clara Ponsatí. En el seu escrit, els lletrats de Puigdemont constaten que Macías no és imparcial perquè mostrat la seva “animadversió” contra ell i contra la pròpia llei d’amnistia. “Quina garantia d’imparcialitat hi ha quan qui està cridat a decidir en un assumpte va qualificar de nazis els recurrents i d’amic a qui va dictar la resolució impugnada?”, es pregunta en l’escrit, avançar per El Mundo.

L’incident de recusació repassa alguns pronunciaments públics de Macías sobre els acusats o sobre la mateixa Llei d’amnistia que es troba ja a la taula del TC, començant per la decisió de la justícia alemanya de no entregar Puigdemont, amb “desqualificacions” respecte a Puigdemont, Comín i Ponsatí i donant suport a l’instructor Pablo Llarena, que reconeix que és el seu amic.

El magistrat, continua la defensa, compara els seus representats amb els nazis i altres moviments totalitaris. “El nivell d’involucració i alarmisme del recusat el va portar a afirmar que hi haurà morts a Catalunya”, continua l’escrit, que ha constatat que des de fa mesos ha començat una “guerra frontal” contra l’aplicació de la llei d’amnistia que no fa gaire imparcial ni objectiva la seva capacitat de decisió sobre la citada legislació.

El TC i la justícia europea ja tenen sobre la taula, des de la setmana passada, els diferents recursos o qüestions de constitucionalitat sobre la Llei d’amnistia. Alguns jutjats o sales que tenien una petició d’amnistia per resoldre, independentment de l’origen o gravetat de l’acusació, han decidit posar el fre de mà per la via principalment dels recursos, davant el fet que ja hi ha casos que han arribat a instàncies com ara el Suprem i el mateix Tribunal Constitucional i, per tant, prefereixen esperar que aquests resolguin i estableixin doctrina, un fet que no s’espera abans de mig any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona