Política

estats units

El sospitós d’intentar assassinar Trump, acusat de càrrecs relacionats amb armes de foc

Ryan Wesley Routh, amb antecedents penals, posseïa un rifle AK-47 amb el número de sèrie esborrat

El sospitós d’intentar assassinar l’expresident Donald Trump en un camp de golf en el sud de Florida ha estat acusat aquest dilluns de càrrecs federals relacionats amb armes de foc, pels quals podria enfrontar-se fins a 20 anys de presó.

Ryan Routh ha comparegut aquest dilluns en un tribunal federal de West Palm Beach, al qual ha acudit emmanillat i amb un uniforme de reu, després de ser arrestat diumenge com a sospitós d’intentar disparar amb un rifle d’assalt a l’expresident mentre aquest jugava en un camp de golf de la seva propietat.

En el transcurs d’una audiència de poc menys de deu minuts i encapçalada pel magistrat federal Ryon McCabe, els fiscals han acusat Routh de dos càrrecs: possessió d’una arma de foc sent un delinqüent convicte i possessió d’una arma de foc amb un número de sèrie esborrat.

Moments abans de la compareixença, les autoritats policials van donar a conèixer que el rifle AK-47 confiscat en el lloc dels fets i amb la qual es creu que el sospitós pretenia disparar Trump tenia el número de sèrie esborrat.

En el tribunal, Routh, de 58 anys, ha explicat que no té estalvis, que els únics béns que posseeix són dos camions que ara mateix estan a Hawaii i que rep uns 3.000 dòlars mensuals d’ingressos. Així mateix, és pare d’un fill de 25 anys.

El jutge ha fixat per al pròxim 23 de setembre l’audiència de fiança i per al 30 de setembre la de lectura de càrrecs, en la qual podrien afegir-se noves acusacions a mesura que avança la investigació, segons s’ha donat a conèixer avui.

El segon intent d’assassinat a l’actual candidat republicà, a poc més de dos mesos de l’intent que va patir a Butler (Pensilvània), ha tingut lloc cap a les 13.30 hores local (17.30 GMT) del diumenge i va ser evitat després que agents del Servei Secret albiressin a un home amb un rifle amb mira telescòpica darrere d’una tanca del camp de golf.

El Servei Secret el va disparar i l’home va sortir corrent d’entre uns arbustos en els quals s’estava amagant, però va ser detingut uns minuts després en una carretera a bord d’un vehicle. En els arbustos es va trobar l’arma i també dues motxilles i una cambra esportiva GoPro.

Aquesta matinada, en un missatge publicat a través de la seva xarxa Truth Social, Trump ha agraït als ciutadans la seva preocupació i bons desitjos, al mateix temps que també ha expressat el seu agraïment al Servei Secret dels Estats Units i al Xèrif local, Ric Bradshaw, i la seva oficina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona