Política

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

El ple municipal de Vilablareix va aprovar ahir les ordenances fiscals per al 2025, en les quals destaca un increment de 30 euros de la taxa d’escombraries de la tarifa més econòmica (el primer tram d’envasos i orgànica). Aquest augment, segons ha explicat el consistori en un comunicat, ve motivat per l’increment del cost del servei de recollida selectiva i del tractament de resta i orgànica a causa del tancament de l’abocador de Solius.

Amb el nou concurs del servei de recollida s’incorpora el servei de porta a porta al disseminat, s’amplia la recollida del paper i cartró de forma setmanal, s’amplia també l’horari d’atenció ciutadana, s’incorpora un operari més al servei, es milloren les condicions salarials del personal i es crea un nou punt de recollida de poda, entre altres.

L’IBI també s’apuja un 0.05%. “Suposarà un cost afegit d’entre 30 i 50 euros l’any de mitjana, però tot i així seguirem sent un dels pobles de la comarca amb l’IBI més baix, lluny encara de poblacions com Quart, Fornells de la Selva, Salt, Girona, Sarrià de Ter o Bescanó”, va explicar el regidor d’Hisenda, Marc Avellí. “El nombre d’equipaments al nostre poble és major i el manteniment d’aquests també. I volem seguir podent gaudir d’uns equipaments i una via pública a l’alçada que Vilablareix es mereix”, va afegir. També es va aprovar l’increment de l’ICIO en un 0,5%. Això situa Vilablareix en la mateixa línia de la resta de municipis del Gironès.

Les noves ordenances fiscals es van aprovar amb els vots a favor d’Esquerra i els vots en contra de Junts Vilablareix i Units per Vilablareix.

Minut de silenci

El ple va començar amb un minut de silenci en memòria de José Garcia, regidor del PSC entre el 2007 i el 2023, que va morir fa unes setmanes. L’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis, va agrair la seva dedicació al poble i va lamentar la seva pèrdua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia