Política

pròxim orient

Israel bombardeja el Líban i diu haver frustrat un complot per matar Netanyahu

El ministre de Defensa i el cap de l’agència d’espionatge israeliana Shin Bet també figuraven entre els objectius del suposat pla, que comptaria amb el suport de l’Iran

L’exèrcit israelià insisteix que el centre de gravetat de les seves operacions se situa cada cop més a la frontera nord

L’exèrcit d’Israel ha atacat aquesta matinada objectius de Hezbol·là al sud del Líban i ha assegurat haver frustrat un complot contra membres del govern que comptava amb el suport de l’Iran, en un clima de creixent tensió després de dos dies d’atacs massius contra els aparells electrònics –cercapersones i walkie-talkies– utilitzats pel partit-milícia xiïta libanès Hezbol·là per comunicar-se que deixen almenys 32 morts i 3.200 ferits.

Els inèdits i sofisticats atacs al sistema de comunicació utilitzat pel grup patrocinat per l’Iran a través de la manipulació dels dispositius electrònics ha sembrat el caos en el Líban i fa presagiar una guerra total a la regió.

Israel no ha reconegut l’autoria dels atacs, tot i que moltes fonts de seguretat apunten que darrere seu hi ha l’agència d’espionatge israeliana, Mossad. I tan Hezbol·là com el Líban no tenen dubtes i apunten també a Israel. Aquest dijous hi ha previst que el líder del grup xiïta, , Hassan Nasrala, pronunciï un discurs televisat molt esperat, per ser el primer després d’aquesta onada d’atacs que ha deixat molt tocat el moviment.

Israel, per la seva banda, insisteix que el focus de la guerra s’ha traslladat a la frontera amb el Líban per aconseguir el retorn a les seves llars de les desenes de milers residents desplaçats del nord d’Israel pel foc creuat amb Hezbol·là. Durant tota la nit i matinada, l’aviació i l’artillera israeliana han atacat múltiples objectius en el sud del Líban, segons ha informat l’exèrcit d’Israel. Les forces israelianes han dit aquest dijous que els atacs aeris han colpejat objectius de Hezbol·là al sud del Líban i una instal·lació d’emmagatzematge d’armes del grup xiïta a l’àrea de Khiam. D’altra banda, les agències internacionals es fan ressò també d’una informació dels mitjans israelians segons les quals diversos civils israelians havien resultat ferits per trets disparats des del Líban, extrema que no ha estat confirmat oficialment.

D’altra banda, els serveis de seguretat israelians han anunciat aquest dijous que havien detingut un ciutadà israelià el mes passat per la seva presumpta implicació en un suposat complot que comptaria amb el suport de l’Iran per assassinar el primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu; el ministre de Defensa, Yoav Gallant, i el cap de l’agència d’espionatge Shin Bet, Ronen Bar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona