Política

Política

La fiscalia demana deu mesos de presó per a l’exalcalde de Sitges per un aparcament il·legal

La fiscalia de Medi Ambient demana deu mesos de presó, una multa de 2.400 euros i cinc anys d’inhabilitació per a l’exalcalde de Sitges Miquel Forns, de Junts, per haver autoritzat el 2017 la construcció d’un aparcament en sòl no urbanitzable protegit i amb fons públics.

La fiscalia acusa d’un delicte sobre l’ordenació del territori l’excalcalde, que també està investigat per la presumpta trama de concessió irregular de subvencions a entitats socials per la qual va ser detinguda l’actual alcaldessa, Aurora Carbonell, d’ERC.

Per la construcció de l’aparcament, el ministeri públic demana la mateixa pena per a la regidora Carme Almirall, d’ERC, així com per a l’excap del departament d’obres del consistori i per a l’exsecretària municipal, que també van intervenir en l’autorització de l’aparcament, situat al poliesportiu Pins Vens.

L’escrit d’acusació sosté que els acusats coneixien “perfectament” que la normativa urbanística impedia transformar els terrenys del poliesportiu en un aparcament públic, però “intencionadament” van decidir saltar-se-la i promoure els expedients administratius municipals necessaris per construir el nou equipament.

Segons el fiscal, la construcció de l’aparcament era “clarament i manifestament contrària al planejament municipal, territorial i a la legislació urbanística general”, atès que els terrenys tenien la qualificació d’espai lliure, destinat a parc, jardins o plaça pública, equipament esportiu o de lleure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia