Política

política

Junqueras vol “rescatar” ERC de l’actual direcció i farà tàndem amb Alamany

Lamenta que el sector de Rovira l’hagin exclòs i els retreu el descrèdit que han dut a ERC amb campanyes i organismes paral·lels: “Cal fer net”

Proposa com a secretària general la líder del grup a Barcelona

El candidat a la presidència d’ERC, Oriol Junqueras s’ha compromès a “salvar i rescatar” ERC per tornar-la a posar-la “al servei de societat”, i ho faria fent tàndem amb l’actual presidenta del grup municipal a Barcelona, Elisenda Alamany, a qui proposa com a secretària general. Junqueras ha presentat aquest vespre la seva estratègia i arguments per tornar a la presidència del partit, que ja ha ocupat des del 2011 finl passat abril. Així ho ha destacat a l’acte de presentació aquest dissabte al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat de “Militància Decidim”, la candidatura que encapçala Junqueras per recuperar el lideratge d’ERC, on també han participat figures com el dirigent Raül Romeva i l’eurodiputada Diana Riba, entre d’altres dirigents.

Junqueras s’ha compromès a recuperar el prestigi per al partit després de la “vergonya” sentida per l’existència d’”òrgans paral·lels” aliens als oficials de la pròpia formació, que van servir per organitzar campanyes de falsa bandera, com la dels cartells de l’Alzheimer contra els germans Ernest i Pasqual Maragall. Tota aquesta gent, ha dit, va trair els principis d’ERC, i ha fet una referència –sense dir-ne el nom a Sergi Sabrià- al que va dir quan va dimitir: “Quan ho reivindiquen amb orgull, explicant que ells contractaven mariachis ens fan passar vergonya a tots.” Un cop s’ha desmarcat dels fets, ha recollit la indignació dels militants i els ha dit que és un sentiment legítim que cal utilitzar per renovar el partit: “Teniu tota la raó del món d’estar indignats, aquesta indignació no només és legítima, sinó que és imprescindible. L’hem de convertir en un motor de canvi, de transformació, de renovació, en un foc que ho renovi tot.” Aposta per “fer net” a partir del congrés de finals de novembre.

En un teatre que s’acostava al ple (la capacitat màxima és de 1.500 persones), Junqueras ha anunciat que l’acompanyarà en la com a secretària general serà Elisenda Alamany, presidenta d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona. Alamany va començar la carrera política com a regidora a Castellar del Vallès amb la formació local Decidim Castellar, que formava part de les Candidatures Alternatives del Vallès, una de les potes fundacionals de la CUP. Va ser número dos de la llista Catalunya en Comú Podem i portaveu parlamentària, però el seu sobiranisme va fer que se n’allunyés per desavinences amb la línia política dels comuns. Finalment, va entrar a ERC com a número dos de la llista d’Ernest Maragall el 2019, repetint a les últimes eleccions. Amb la retirada de Maragall, es va convertir en la presidenta d’ERC a l’Ajuntament barceloní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia