Política

rússia

Moscou envia quatre bombarders a patrullar prop de les costes d’Alaska i l’Àrtic

El Ministeri de Defensa rus assegura que les maniobres s’han fet en aigües neutrals i d’acord amb les normes internacionals sobre l’ús de l’espai aeri

Dos bombarders portamíssils russos Tu-95MC han volat aquest dimarts prop de la costa occidental d’Alaska, mentre que dos bombarders supersònics model Tu-160 han patrullat a l’oceà Àrtic, el mar siberià de l’est i el mar de Làptev, segons ha informat el Ministeri de Defensa rus. Les maniobres dels Tu-95MC s’han allargat durant onze hores i s’han dut a terme sobre les aigües del mar de Bering, per on passa la frontera marítima entre Rússia i els Estats Units. Els bombarders, que han volat exclusivament sobre aigües neutrals, han estat en tot moment escortats per dos avions Su-35 i Su-30. D’altra banda, els Tu-160 que han patrullat les aigües neutrals de l’Àrtic rus, també han volat durant onze hores, segons el Ministeri de Defensa rus, que no ha concretat si durant els exercicis han estat acompanyats de caces. Sí que ha assegurat el departament militar rus que tots els vols s’han dut a terme “d’acord amb les normes internacionals de l’ús de l’espai aeri”, segons recull Efe.

L’aviació estratègica russa efectua regularment missions de patrullatge sobre les aigües neutrals de l’Àrtic, l’Atlàntic Nord, el Bàltic, l’oceà Pacífic i altres vols que no s’han vist interromputs per la guerra a Ucraïna. En les últimes setmanes s’han intensificat els vols de bombarders russos a les aigües de la Sibèria Oriental en el marc de les maniobres Okean-2024, en les quals també va participar la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.