Política

L’oposició de Ripoll tomba el pla de sanejament que volia impulsar Aliança Catalana

L’oposició de Ripoll en bloc ha tombat el pla de sanejament d’Aliança Catalana (AC), que governa en minoria, en un ple que s’ha celebrat ahir dimarts al vespre, segons informa l’Acn. Creuen que no solucionarà el problema estructural i li retreuen que no busqui suports per aprovar el pressupost del 2025. L’actual ja està prorrogat. L’alcaldessa, Sílvia Orriols, va advertir que “els números no surten” alhora que no ha assumit cap responsabilitat en els 15 mesos que porten al capdavant del consistori.

Un cop més, ho va atribuir a una “herència” de l’antic govern de Junts i a les factures, diuen, que van deixar sense pagar que els han “hipotecat” el dia a dia fins arribar, va assegurar, als 400.000 euros que ara volen eixugar amb un pla de sanejament fins al 2027.

L’alcaldessa va justificar la necessitat del pla de sanejament remarcant que segueixen sense voler apujar impostos i que cal revertir la “sobredimensió” de l’ajuntament. “No agrada a ningú retallar despeses, és impopular però no tenim més opcions”, va dir. Entre les mesures previstes al pla de sanejament que no es va aconseguir aprovar hi havia no substituir jubilacions i amortitzar llocs de treball i reduir despeses com ara l’aportació al Consorci de Benestar Social del Ripollès, al·legant que l’ens té superàvit, entre d’altres. L’alcaldessa va demanar “corresponsabilitat” a l’oposició per donar-hi suport enmig d’un ple molt tens i els ha acusat de “deixar-los sols” en conèixer que no hi votarien a favor els 11 regidors a l’oposició. AC té sis edils.

Des de l’oposició, però, asseguraven que els números del pla de sanejament “no els quadren”. Manoli Vega (Junts) va ser una de les més contundents després que Orriols hagi tornat a acusar-los d’haver deixat factures sense pagar. La regidora, que ahir vivia el seu darrer ple després d’anunciar que plegava, va assegurar que el seu partit arribarà fins al final i demanarà les factures i informes que calguin per demostrar, va dir, que s’estava faltant a la veritat. I li va retreure que, després de 15 mesos al govern, encara no puguin assumir responsabilitats de la “mala gestió” que estan fent.

També va dir que AC ha anat canviant la xifra del deute que s’arrossegava i els ha demanat que fossin “rigorosos”.Des d’ERC li van demanar que, en comptes de voler aprovar un pla de sanejament, comencin a buscar acords per aprovar un nou pressupost per al 2025.

La republicana Chantal Pérez li va retreure que la situació s’ha agreujat, sobretot, perquè ja no van poder aconseguir els suports per aprovar el pressupost del 2024. I es va referir al pla de sanejament com a “poc rigorós” tot alertant que es volen hipotecar les finances fins al 2027.De la seva banda, la CUP també va dir que el pla “no soluciona el problema” perquè no preveu mesures estructurals i alerta que les retallades faran empitjorar els serveis. Més concretament, l’atenció de les persones més vulnerables amb la retallada a l’aportació del Consorci de Benestar Social que preveia el pla.’’



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia