Política

Política

El Congrés cita Rajoy, Fernández Díaz, Mas i Junqueras per l’Operació Catalunya

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, els ’exministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro, l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal i l’exlíder del PP a Catalunya Alícia Sánchez-Camacho són algunes de les 20 persones que el Congrés citarà perquè compareguin davant la comissió d’investigació de l’anomenada Operació Catalunya, la trama parapolicial orquestrada pel govern de l’Estat per frenar l’independentisme. Segons l’ACN, al llistat que el PSOE ha acordat amb els seus socis parlamentaris i que s’ha aprovat –juntament amb el pla de treball- aquest dijous al Congrés dels Diputats --amb els vots en contra de PP i Vox- també hi ha l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l’exvicepresident Oriol Junqueras.

En canvi, no compareixeran ni el magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ni el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, sol·licitats per ERC al març i que va rebre la negativa del PSOE.

A la llista proposada també hi figura la cúpula policial de l’època, en concret l’exdirector de la Policia Ignacio Cosidó i diversos comissaris jubilats vinculats a la denominada policia patriòtica i processats en el cas Bárcenas, com Eugenio Pino i Marcelino Martín Blas.

El llistat el completa l’exmàxim accionista de la Banca Privada d’Andorra (BPA) Higini Cierco qui va denunciar que el 2014 diversos agents li van exigir que facilités informació dels comptes bancaris que poguessin tenir dirigents catalans a la BPA; o el director del SEPBLAC, Juan Manuel Vega Serrano. Entre la vintena de citacions també hi ha els periodistes Maika Navarro i Quico Sallés.

Les compareixences començaran el pròxim1 5 d’octubre amb Francisco Martínez, l’exnúmero dos d’Interior a l’etapa de Jorge Fernández Díaz. L’últim que compareixerà serà Mariano Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.