Política

Josep Guix, nou director territorial d’Agricultura a Girona

Josep Guix Feixas, ha estat nomenat nou director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona. Nascut a Besalú, l’any 1958, Josep Guix és enginyer agrari per l’Escola Superior d’Agricultura de Lleida - Universitat Politècnica de Barcelona. Beca IAESTE (Associació Internacional per a l’Intercanvi d’Estudiants Tècnics) al Bureau of Plant Industry a Bicol Experiment Station de les Filipines, on va experimentar amb les plantacions d’arròs i blat de moro; Beca IAESTE a la Facultat d’Agricultura d’Alep, Síria, on va experimentar amb plantes arbustives per a l’alimentació dels ramats nòmades, a fi de facilitar-los les pastures; a més, va fer estades de dos mesos en granges d’Ontario, al Canadà, i de Monroe, a Wisconsin (Estats Units), dedicades a la producció de llet, entre altres activitats formatives.

Ja va ocupar el càrrec de delegat dels Serveis Territorials del Departament a Girona entre 2004 i 2011, període en el qual es van modernitzar els regadius del Baix Ter i la xarxa de camins rurals; es van crear les denominacions d’origen protegides (DOP) Oli de l’Empordà i els Fesols de Santa Pau, i es va potenciar la DO Vi de l’Empordà; es va cobrir i posar en gota a gota la majoria de plantacions de fruita, a més d’impulsar les agrupacions de defensa vegetal (ADV) i els vivers, entre altres, i de donar suport a tota la indústria agroalimentària i a la pesca.

Com en etapes anteriors, actualment exercia com a professor tècnic de Formació Professional Agrària a l’Institut la Garrotxa d’Olot. També ha estat regidor i alcalde accidental de l’Ajuntament de Besalú, regidor de l’Ajuntament d’Olot i conseller comarcal de la Garrotxa, en dues etapes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia