Política

Denuncien que l’Ajuntament de Girona ha de pagar 337.000 euros per una “negligència”

El PSC reclama la dimissió del regidor Sergi Font i exigeix explicacions per part de l’alcalde

Un informe del secretari de l’Ajuntament de Girona assegura que el consistori haurà de pagar 337.000 euros per una “negligència greu” en l’equiparació salarial dels treballadors, segons recull l’ACN. Es tracta d’interessos de demora i altres recàrrecs que són inevitables a tots els treballadors que no cobraven els diners que pertocava després de reconèixer-los la categoria que pertocava. Des del principal grup a l’oposició (PSC) han reclamat la dimissió del responsable de recursos humans, Sergi Font (Guanyem Girona), i també exigeixen explicacions a l’alcalde del municipi, Lluc Salellas. Els portaveus de la formació asseguren que es reserven l’opció de prendre altres mesures si el govern local no satisfà les seves peticions.

El maig del 2019 el govern municipal format per Junts i ERC va modificar la Valoració de Llocs de Treball de la plantilla municipal. En aquell moment el govern local plantejava el canvi com una solució al conflicte que hi havia a la plantilla, en què hi havia treballadors que feien la mateixa feina, però tenien categories laborals diferents i, per tant, sous diferents. Malgrat tot, el consistori no va incrementar el percentatge pactat per arribar al mateix sou, i això va fer que alguns treballadors portessin el cas als jutjats. En aquest cas demanaven cobrar el que exigia la categoria i també recuperar tot el que no havien cobrat els últims anys fins al límit que permet la llei.

Des d’aleshores es van començar a rebre sentències judicials que donaven la raó als treballadors. L’octubre del 2023 es va aprovar l’equilibri de tots els sous, però falta que els afectats cobrin el deute endarrerit entre l’acord del 2019 i la regularització de l’octubre del 2023. El fet de no haver abonat aquesta diferència fa que els interessos de demora i els recàrrecs de la Seguretat Social ascendeixin als 337.638 euros. Una xifra que tal com recorda el PSC caldrà sumar-hi els 80.000 euros dels honoraris dels advocats que defensaven l’Ajuntament de Girona i totes les hores del personal municipal. “Això suposa més de mig milió d’euros”, afirma la portaveu dels socialistes a l’ajuntament, Bea Esporrín. De fet, la regidora ho compara amb la partida que s’ha destinat aquest 2024 per “comprar quatre pisos” per dedicar-los a habitatge accessible.

El secretari ho considera una “negligència greu” perquè, segons diu a l’informe, es podrien haver estalviat els 337.638 euros si s’hagués pagat l’equiparació salarial des del primer moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia