Política

Arran reivindica unes pintades contra el turisme fetes al barri vell

Aquesta matinada diversos membres d’Arran han fet pintades a façanes d’establiments del barri vell de Girona en una acció de protesta contra el turisme de masses i l’especulació immobiliària. En les pintades s’hi podia llegir “Aquí no es venen bicis, aquí es mata el barri”. En el missatge penjat a la xarxa X, Arran Girona manifestava que “aquí les veïnes també responem, defensem una vida digna per sobre del capital”.

La vicealcaldessa i primera tinenta d’Alcaldia de Promoció Econòmica, Gemma Geis, reprovava l’acció amb un missatge en la mateixa xarxa en què es podia llegir: “Les pintades a cara tapada en edificis públics i privats, en el patrimoni de la ciutat o els assenyalaments a comerços i activitats no representen la manera de fer dels gironins. És incívisme i vandalisme, i per això, he exigit un reforç policial i les denúncies pertinents”.

Una estona més tard el diputat socialista Marc Lamuà ha interpel·lat tant l'alcalde Lluc Salellas com a la vicealcaldessa, Gemma Geis. De Salellas ha dit que esperava que  "defensi la ciutat de Girona davant d’aquestes bretolades". "Siguin les joventuts del seu partit o no, pintar la ciutat i amenaçar negocis no ha estat mai un tarannà gironí. És una vergonya la impunitat que amb aquest govern tenen alguns", ha afegit. A Gemma Geis, Marc Lamuà li diu que tant Salellas com ella en tenen la "responsabilitat" i que té a la seva mà d'exigir-li amb qui va pactar de fer-ho.

Geis no se  n'ha estat de contestar. "Quan vagis a Madrid  li recordes a Pedro Sánchez que és president sense haver guanyat ni en vots ni amb un empat en el nombre de diputats (Girona 8-8-6) i que hi ha una llei d’amnistia que no es compleix", li ha etzibat a Lamuà. I ha afegit: "Nosaltres garantirem pel 2025 l’obertura de la nova Comissaria de Santa Eugènia i un increment d’efectius de la policia local. A veure si compliu amb els diners que us vau comprometre amb Marta Madrenas quan era alcaldessa".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia