Política

Política

La plataforma No a la Copa Amèrica retreu a Colau que ella va acceptar fer-la

La plataforma No a la Copa Amèrica ha recordat a l’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que és “coresponsable de la celebració de la competició a la capital catalana” i que quan es va acordar acollir les regates a la ciutat ella era l’alcaldessa. “El moment de posicionar-se amb coherència era llavors, quan tenia l’alcaldia i s’havia de decidir si la Copa Amèrica es feia a Barcelona”, ha assenyalat la plataforma en un comunicat. El comunicat s’ha fet arran del que va passar ahir al ple de l’ajuntament de Barcelona. El ple va rebutjar l’auditoria externa que Barcelona en Comú proposava per revisar les dades sobre l’impacte econòmic de la Copa Amèrica. La iniciativa arribava després que es publiqués que l’esdeveniment esportiu hauria falsejat les seves xifres d’audiència i d’impacte econòmic per tal d’accedir a la catalogació d’esdeveniment d’interès públic. Des de la plataforma No a la Copa Amèrica s’adrecen directament a Colau per dir-li que quan ella era alcaldessa era el moment d’investigar les xifres de l’impacte econòmic, “i no acceptar acríticament els informes fets a mida per l’organització”. Amb tot, es feliciten que l’exalcaldessa es passi a l’oposició.

En el comunicat, la plataforma sosté que des del primer moment Colau i el seu equip de govern eren “plenament conscients que es tractava d’una competició elitista, sense cap interès ni tradició a la ciutat”. “Sabien que estava patrocinada per Louis Vuitton i que a València i a Nova Zelanda havia deixat un forat econòmic immens.”

D’altra banda, la plataforma exigeix a Barcelona en Comú que es comprometi a no signar “acords opacs amb clàusules de confidencialitat” i ha reivindicat l’esforç dels més de 140 col·lectius que formen part del moviment contra la Copa Amèrica. “Nosaltres seguirem lluitant per una ciutat de les veïnes, i no dels lobbies”. El 13 d’octubre sortiran al carrer per reclamar que la competició “no torni mai més a la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia