Política

rússia

Putin signa el decret per a cridar a files a 133.000 russos de 18 a 30 anys

Els nous reclutes no seran enviats als territoris ocupats a Ucraïna

El president rus, Vladímir Putin, ha signat aquest dilluns el decret per a la segona crida a files de 2024, que afectarà un total de 133.000 russos de 18 a 30 anys. El mateix decret, que entra en vigor després de la seva publicació, estableix alliberar del servei militar als joves el termini d’enrolament dels quals va concloure.

L’anterior reclutament es va dur a terme entre l’1 d’abril i el 15 de juliol, va afectar 150.000 russos i es va distingir per ampliar a 30 anys l’edat del servei, tres més que en l’anterior.

El contraalmirall Vladímir Tsimlianski, el cap d’Organització i Mobilització de l’Estat Major General rus, ha informat que els reclutes recentment cridats a files no participaran en la guerra amb Ucraïna ni seran enviats a les regions ucraïneses de Donetsk, Luhansk, Kherson i Zaporíjia, annexionades en 2022. “El termini de servei militar no canviarà i serà de 12 mesos”, ha afegit.

No obstant això, a causa de la situació en diverses regions frontereres russes i principalment en Kursk, on l’Exèrcit ucraïnès va efectuar una incursió a principis d’agost, els reclutes russos que compleixen el seu servei militar en les tropes com a agents de fronteres s’han vist embolicats en els combats.

Durant els enfrontaments un bon nombre de reclutes hauria perdut la vida o hauria estat capturat per les forces ucraïneses.

A mitjan setembre tots dos bàndols van intercanviar 260 presoners (130 de cada part), entre els quals hi hauria una quantitat considerable de reclutes capturats en Kursk durant la invasió ucraïnesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.