Política

pròxim orient

Els EUA alerten que l’Iran prepara un atac imminent amb míssils balístics contra Israel

Els EUA ordenen els seus ciutadans i funcionaris que es posin a cobert

El règim de Teheran, per la seva banda, guarda silenci

Un alt funcionari del govern estatunidenc ha alertat aquest dimarts que l’Iran està preparant un imminent atac amb míssils balístics contra Israel, segons ha informat la cadena CNN. “Tenim indicacions que l’Iran està preparant un llançament imminent de míssils balístics contra Israel”, va afirmar.

“Els Estats Units secunden activament les preparacions de defensa per a defensar a Israel contra aquest atac”, va indicar la font a Efe.

Així mateix, el funcionari de la Casa Blanca va advertir l’Iran de “greus conseqüències si decideix atacar amb atac militar directe”.

Un atac amb míssils balístics complicaria la intercepció per part de les defenses antiaèries israelianes, ja que els projectils segueix una trajectòria balística després d’aconseguir grans altures, a vegades arribant a les capes més externes de l’atmosfera.

Els EUA ordenen que els seus ciutadans es posin a cobert

L’ambaixada dels Estats Units a Israel ha ordenat aquest dimarts a tots els seus treballadors i als seus familiars a Israel, la Cisjordània ocupada i Gaza que es posin a cobert “fins a nou avís”. En un comunicat difós aquest dimarts a la tarda, el govern dels Estats Units ha demanat als ciutadans nord-americans a la regió “contínua precaució i consciència de seguretat personal”. “L’entorn de seguretat contínua sent complex i pot canviar ràpidament en funció de la situació i dels recents esdeveniments”, han subratllat. L’ordre arriba després que diversos mitjans internacionals s’hagin fet ressò que el govern dels EUA tindria constància d’un atac “imminent” de l’Iran amb míssils balístics contra Israel.

Silenci iranià

Per la seva banda, les autoritats polítiques i militars iranianes guarden silenci davant la invasió terrestre israeliana del Líban amb la justificació de “desmantellar la infraestructura d’atac” de Hezbol·là, un dels principals aliats de l’Iran a la regió.

L’Exèrcit israelià ha començat en la matinada d’aquest dimarts una incursió terrestre “limitada, localitzada i específica” a la frontera del sud del Líban, secundada per la força aèria i amb artilleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia