Política

pròxim orient

Un dron impacta en un vaixell en el mar Roig i provoca danys, segons la Marina britànica

Aquest seria el primer atac en dues setmanes contra un vaixell

La Marina britànica ha informat aquest dimarts que un dron ha impactat contra un vaixell al nord-oest de la ciutat portuària d’Al-Hudayda, en l’oest del Iemen, la qual cosa ha provocat una perforació en una part del vaixell.

El capità del vaixell, el qual no ha estat identificat, ha avisat que el vaixell havia rebut un impacte d’“un dron que va perforar el tanc de llast en el babord” de l’embarcació.

Anteriorment, la Marina britànica va assenyalar que el capità només havia vist quatre esquitxades molt a prop del vaixell producte de l’atac que va succeir a 64 milles al nord-oest d’Al-Hudayda, un dels principals ports del Iemen i controlat pels insurgents.

Fins al moment no se sap el destí del vaixell, encara que abans es va informar que la tripulació estava fora de perill i el vaixell es dirigia a un altre port d’escala.

Finalment, els houthies han reivindicat aquest atac, que seria el primer en gairebé dues setmanes contra un vaixell.

Durant aquest període de temps han llançat projectils contra Israel, la qual cosa va provocar una resposta de l’Estat israelià diumenge passat contra Al-Hudayda, que va deixar almenys 5 morts.

Els houthis, recolzats per l’Iran, ataquen des del novembre passat vaixells vinculats a Israel en el mar Roig i la mar Aràbiga, la qual cosa ha afectat seriosament el comerç internacional després que les grans navilieres desviessin la seva ruta marítima cap al Cap de Bona Esperança (Sud-àfrica), en lloc de navegar pel mar Roig i el canal de Suez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia