Política

Orient Mitjà

Un coet impacta en una zona abandonada de l’aeroport de Bagdad sense provocar víctimes

Cap grup ha reivindicat aquests llançaments, si bé els coets ‘Katiuixa’ són àmpliament utilitzats per milícies proiranianes al país

Un coet d’origen desconegut ha impactat aquest dimarts en un pati abandonat dins de l’Aeroport Internacional de Bagdad, prop d’on les tropes estatunidenques de la coalició internacional són presents, sense provocar víctimes ni danys, segons han informat les forces de seguretat iraquianes.

Un altre coet, tots dos de tipus ’Katiuixa’, va ser llançat també aquesta matinada i va impactar contra el garatge del Segon Regiment del Servei Antiterrorista iraquià, segons ha dit en un comunicat la Cèl·lula d’Informació de Seguretat iraquiana, que ha afegit que no ha deixat tampoc víctimes ni danys.

Poc després, les forces de seguretat “van trobar una plataforma de llançament en un vehicle de marca Kia en el llogaret d’Al Asriyah, en la zona d’Al Amriya, situada en l’oest de Bagdad, que contenia diversos projectils que no havien estat llançats i altres que havien explotat a prop”, se subratlla en la nota, que no apunta a cap actor com a responsable d’aquesta acció.

Per part seva, el primer ministre iraquià, Mohamed Shiaa al-Sudani, ha ordenat al ministeri de l’Interior que dugui a terme una investigació immediata per a “descobrir les causes de la violació de la seguretat” després del llançament d’aquests coets.

En un breu comunicat, el cap del govern va demanar que l’anunci dels resultats de la recerca i la identificació dels responsables sigui “en les pròximes 48 hores”.

Fins al moment, cap grup ha reivindicat aquests llançaments, si bé els coets ’Katiuixa’ són àmpliament utilitzats per milícies proiranianes al país.

Aquestes explosions es produeixen dies després que els Estats Units anunciessin que van aconseguir un acord amb el govern de l’Iraq per a finalitzar la missió contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI) el setembre de 2025 al país àrab i que passarà a tenir un rol d’assessorament i suport dins d’una “relació bilateral de seguretat” normalitzada.

No obstant això, segons van indicar alts funcionaris estatunidencs en una crida amb periodistes, encara no s’ha arribat a un acord sobre la reducció de tropes estatunidenques presents al país, aspecte que Bagdad fa temps que demana.

La Resistència Islàmica a l’Iraq ha llançat més d’un centenar d’atacs contra bases amb presència estatunidenca en territori iraquià, sirià i jordà des de l’esclat de la guerra a Gaza, el passat 7 d’octubre, unes accions que assegura que és en defensa dels palestins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia