Política

orient mitjà

Les forces d’Israel i de Hezbol·là combaten cos a cos al sud del Líban

L’exèrcit israelià confirma la mort d’un soldat i envia una nova unitat al país àrab

Beirut informa que les forces de Tel-Aviv han aconseguit endinsar-se uns 400 metres en dos punts de la línia divisòria

Soldats de l’exèrcit israelià i milicians de Hezbol·là s’enfronten en durs combats cos a cos aquest dimecres al matí al sud del Líban i ja s’ha produït la primera baixa. Israel ha anunciat la mort en combat del comandant d Eitan Itzhak Oster, de 22 anys. L’exèrcit israelià i la milícia xiïta libanesa han informat aquest dimecres al matí que han establert enfrontaments a “curta distància”. En un comunicat, Hezbol·là ha dit també que havia causat algunes baixes a l’exèrcit israelià i que havia aconseguit fer-lo recular.

Abans, l’exèrcit libanès ha confirmat que les tropes israelianes s’han endinsat uns 400 metres en el Líban després d’haver travessat la frontera. “Una força de l’enemic israelià ha penetrat la Línia Blava fins a 400 metres de distància dins del territori libanès a les zones de Harba Yaron i Bawabat al Eddessa, i s’ha retirat poc després”, ha dit l’exèrcit libanès en un breu comunicat publicat a la xarxa X i recollit per les agències.

L’exèrcit israelià ha informat que la 36a Divisió s’unirà a les incursions selectives contra Hezbol·là al sud del Líban. Inclourà soldats de la 188a Brigada Blindada i la 6a Brigada d’Infanteria, juntament amb forces addicionals.

Paral·lelament a l’operació terrestre al sud del Líban, avions de combat continuen descarregant el seu plom sobre diversos punts del país àrab, inclosa la capital, Beirut, i també sobre l’enclavament palestí de la Franja de Gaza, on els últims bombardejos israelians han causat prop de noranta morts més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia