CatDem explica el cas 'The Economist' a corresponsals
Política
La Fundació CatDem, que vol ser el motor de la Casa Gran del Catalanisme que impulsa CDC, va celebrar ahir una trobada a Madrid amb quatre corresponsals de diaris estrangers, quan encara cueja la polèmica pel recent reportatge de la revista The Economist.
A la reunió, celebrada al Senat, hi van assistir els corresponsals del Financial Times, del Corriere della Sera, de Le Monde i de Le Figaro, tots mitjans de gran influència als seus països i a Europa en general. El doctor en filosofia Ferran Sáez i el periodista Francesc-Marc Álvaro van exposar als representants estrangers la realitat catalana, i els van presentar dades estadístiques. A la trobada també hi va assistir el director de CatDem, Agustí Colomines, així com el senador Jordi Vilajoana i el periodista i diputat de CiU Carles Puigdemont. Els representants de CatDem no van fer cap retret a la manera com la premsa internacional tracta la realitat catalana, i en canvi es van oferir com a pont per facilitar diàleg i com a font d’informació. CatDem pensa convidar periodistes estrangers a visitar Catalunya, perquè coneguin de primera mà la realitat del país.
Colomines va anunciar la celebració de la trobada al delegat de la Generalitat a Madrid, José Cuervo, perquè en tingués coneixement. El director de CatDem va lamentar, però, que no sigui el govern català qui faci aquesta mena de treball i l’hagin de fer fundacions. Un dels problemes que ha transcendit del reportatge de The Economist, que qüestionava l’autonomisme, és que el periodista que el va escriure va parlar amb menys fonts catalanes que espanyoles.