Política

orient mitjà

Israel llança un gran atac al sud de Beirut contra la cúpula de Hezbol·là

El bombardeig anava dirigit contra Hashem Safieddine, un dels possibles successors de Hassan Nasral·là

L’exèrcit israelià ha llançat una pluja de bombes al tomb d’aquesta mitjanit sobre el sud de Beirut amb l’objectiu posat en Hashem Safieddine, un dels possibles successors de Hassan Nasral·là, el líder de la milícia xiïta Hezbol·là mort en un altre atac aeri contra la capital libanesa el 27 de setembre passat, segons informen diversos mitjans israelians com ara The Times of Israel o Haaretz.

Avions de combat israelians han bombardejat un búnquer soterrani al barri de Dahieh de la capital libanesa, on dirigents de Hezbol·là celebraven una reunió, segons informen els mateixos mitjans i el nord-americà The New York Times.

L’atac aeri ha estat un dels més potents a la zona des de l’inici de la nova fase de l’ofensiva israeliana al Líban a principi de mes. Una sèrie d’explosions, almenys onze consecutives, han sacsejat el barri de Dahieh, una àrea densament poblada situada a la perifèria de la capital libanesa i on la milícia xiïta exerceix el seu domini. L’onada expansiva s’ha sentit a tota la ciutat i ha sacsejat edificis. L’atac ha provocat tres columnes de fum, que s’alçaven sobre el barri de Dahieh, el mateix on va morir Nasral·là en un altre atac aeri. Es desconeix la situació en la qual es troben els dirigents de Hezbol·là que assistien a la reunió, inclòs Safieddine, un clergue i cosí de Nasral·là. La milícia xiïta encara no s’ha pronunciat. Hezbol·là ha perdut a la majoria dels seus comandaments militars en les últimes tres setmanes.

L’intens bombardeig s’ha produït després que l’exèrcit israelià hagués emès dijous noves ordres d’evacuació per a vint ciutats i pobles més del sud del Líban, la qual cosa indica una possible zona de l’ofensiva contra Hezbol·là. Les ordres incloïen zones més al nord que les anteriors advertències.

El portaveu del Departament d’Estat dels Estats Units, Matthew Miller, ha afirmat que el govern nord-americà considera apropiat que Israel continuï amb els seus atacs aeris i terrestres contra Hezbol·là en el Líban.

Cop a la via de sortida cap a Síria

Per altra banda, el ministre libanès de Transports, Ali Hamieh, ha informat que un atac aeri israelià durant aquesta matinada ha deixat inservible una carretera que en els últims dies utilitzaven centenars de milers de libanesos per sortir del país cap a Síria. Segons el ministeri, l’atac ha destruït un tram de la via prop del pas fronterer de Masnaa, que enllaça el Líban i Síria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia