Política

política

Junqueras va demanar a Illa que mantingués al Govern càrrecs d’ERC propers a ell

Contradiu Rovira, que va exigir als alts càrrecs del partit que abandonessin l’executiu socialista

Militància Decidim nega “categòricament” qualsevol insinuació en aquest sentit de l’expresident

Nou capítol de les hostilitats entre Oriol Junqueras i Marta Rovira. Segons ha revelat avui RAC1, l’expresident d’ERC Oriol Junqueras va demanar al president de la Generalitat, Salvador Illa, que mantingués al Govern càrrecs d’ERC propers a ell. Aquesta actitud contradiu la directriu que hauria donat la secretària general del partit, Marta Rovira, que, segons ella mateixa va explicar durant una entrevista a TV3, havia exigit als càrrecs dels republicans que marxessin de l’executiu. Des de Militància Decidim, la candidatura que lidera Junqueras, s’ha desmentit “categòricament” qualsevol insinuació que vinculi Junqueras amb peticions per mantenir càrrecs dins al Govern. També el govern d’Illa ha sortit al pas i ha volgut “deixar clar” que “l’únic criteri que el president té en compte a l’hora de fer nomenaments és la professionalitat” de la persona concreta.

Segons RAC1, però, entre els noms que Junqueras va demanar mantenir són el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó; el director d’EQUACAT, Eduard Suárez; el president de CIMALSA, Isaac Albert; i la directora de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Norma Pujol. L’entorn de Junqueras ha assegurat a RAC 1 que totes aquestes persones marxaran de l’executiu en els pròxims dies.

Des de la candidatura que lidera Junqueras, Militància Decidim, asseguren que les persones esmentades ocupen càrrecs en organismes i entitats públiques que es troben en processos de substitució. I assenyalen que en algun cas les dates estan acordades i pendents de convocar consellers rectors o consells d’administració dels organismes corresponents. Així mateix, la candidatura de Junqueras defensa que dels càrrecs d’ERC que actualment continuen al Govern n’hi ha que donen suport a les diferents candidatures que es presenten per liderar el partit després del congrés del 30 de novembre.

“Aquestes informacions només contribueixen a crear confusió i desviar l’atenció de temes realment importants en l’agenda política actual”, afegeix Militància Decidim.

La notícia ha provocat la reacció de membres de la candidatura Nova Esquerra Nacional. L’aspirant a presidir el partit, Xavier Godàs, ha defensat a través de les xarxes que “les decisions preses pel partit obliguen solidàriament tota la militància”. “El nepotisme no és republicanisme. Amb nosaltres això no passarà”, ha afegit. En la mateixa línia, la candidata a secretària general de la mateixa candidatura, Alba Camps, ha qualificat de “molt greu” atacar les decisions de la militància i les directrius dels òrgans del govern del partit. I l’aspirant a una vicepresidència Teresa Jordà ha afirmat que “algú que vol liderar Esquerra no pot desobeir la militància”.

Durant l’entrevista a TV3, Rovira va defensar que ERC s’havia de desmarcar completament del govern d’Illa malgrat haver facilitat la investidura del president de la Generalitat socialista. En aquest sentit, va demanar a Illa que cessés tots els alts càrrecs que haguessin estat nomenats per ERC i en siguin militants. “El traspàs responsable que ha fet ERC ja s’ha acabat”, va afegir. Rovira va anar més enllà i va avisar que si no eren cessats, des del partit es demanaria als alts càrrecs que abandonessin el Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia