Política

orient mitjà

Israel envia més tropes al Líban

Hamàs llança cinc projectils contra Tel-Aviv i Hezbol·là un eixam de míssils contra la ciutat israeliana de Haifa en resposta als intensos bombardejos israelians sobre Beirut

Les sirenes que avisen d’un atac aeri han tornat a sonar aquest dilluns a primera hora del matí al centre i al nord d’Israel, coincidint amb el primer aniversari de l’atac terrorista perpetrat per milicians palestins a territori israelià el 7 d’octubre de 2023 i que va desencadenar la guerra a la Franja de Gaza amb una ofensiva militar israeliana estesa actualment al Líban. Hamàs ha disparat fins a cinc projectils des de Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza, cap a Tel-Aviv, el centre d’Israel, tres dels quals han estat interceptats. Hezbol·là, per la seva banda, ha llançat un eixam de míssils i drons contra Haifa, la ciutat més gran del nord d’Israel en resposta als intensos bombardejos als quals l’exèrcit israelià ha sotmès durant la nit i matinada Beirut i el sud del Líban.

D’altra banda, l’exèrcit israelià ha informat l’enviament d’una tercera divisió al sud del Líban, on ja han mort almenys deu soldats israelians des de l’inici de la invasió terrestre en combats amb milicians del grup xiïta libanès Hezbol·là. A més, Israel ha ordenat l’evacuació de més d’una vintena de localitats al sud del Líban per sisena vegada des de l’inici de l’ofensiva per terra, fa una setmana, i com en les ocasions anteriors, ha instat la població a desplaçar-se al nord del riu Awali, a més que 50 quilòmetres al nord de la frontera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia