Política

política

Vendrell: “Junqueras no pot dir que no manava”

L’exconseller d’ERC sosté que el fins fa poc president d’ERC el 27-O, a les portes de la proclamació d’independència, “s’espanta, marxa i s’amaga a Montserrat”

Dura càrrega de l’exconsell d’ERC Xavier Vendrell contra el fins fa poc president, Oriol Junqueras, i aspirant a la reelecció en el congrés que el partit celebrarà el proper 30 de novembre. La crítica fonamental de Vendrell a Junqueras és que no es faci responsable d’algunes decisions preses en els darrers anys des de la direcció. “Junqueras no pot dir que no manava”, ha advertit Vendrell en una entrevista a Catalunya Ràdio. I ha posat com a exemple la decisió d’avançar les darreres eleccions catalanes o, fins i tot, l’elecció de Pere Aragonès com a candidat d’Esquerra. “Qui decideix que Pere Aragonès i Laura Vilagrà és la número dos del govern? Això es decideix des de Lledoners”, ha assegurat, afegint: “qui crida a capítol a Roger Torrent i li diu ni se t’acudeixi de presentar-te? I ara ens diu que no manava? Ell posa Pere Aragonès i Laura Vilagrà i no passa res perquè era el president, però ara que no ens digui que no té res a veure amb els errors que s’han comès”.

Vendrell, que dona suport a la candidatura de Nova Esquerra Nacional, també ha insinuat que el fins fa poc president d’ERC estava plenament assabentat de l’anomenada estructura B del partit des d’on s’hauria gestionat l’encartellada de falsa bandera en contra dels germans Maragall o es va penjar un ninot del mateix Junqueras en un pont. “Ell estava als principals òrgans de decisió i rep membres de la direcció del partit cada dia a la presó. No pot dir que tingués res a veure amb les decisions que es prenien”, ha assegurat l’exconseller dels republicans. “El dia que se sàpiga qui va penjar el ninot de Junqueras trontollaran algunes coses a ERC”, ha reblat.

Vendrell també ha acusat Junqueras “d’amagar-se en els moments clau” i ha posat d’exemple el recent acord d’Esquerra amb el PSC per investir Salvador Illa. No només aleshores. L’exconseller dels republicans ha explicat que el dia abans de la proclamació d’independència al Parlament, el 27 d’octubre, “s’espanta i marxa i s’amaga a Montserrat”.

I, en aquest cas, sí que ha garantit que Junqueras no va ser un dels arquitectes del referèndum de l’1-O. “Els líders polítics de l’1-O són Carles Puigdemont i Marta Rovira”, ha proclamat.

La candidatura d’Oriol Junqueras, Militància Decidim, ja ha anunciat que portarà a la Comissió de Garanties d’ERC les “calúmnies” de Vendrell contra l’expresident del partit. En una nota de premsa, Militància Decidim explica que les declaracions de l’empresari i militant d’Esquerra son un “reguitzell de calúmnies i falses acusacions” contra Junqueras. La candidatura també apunta que els “atacs personals” de Vendrell destrossen la marca d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia