Política

política

El Congrés fusiona l’Operació Catalunya i Pegasus en una sola comissió

La unió de les comissions d’investigació de la trama parapolicial i del Catalangate suposa allargar els treballs a un any i està pactada per ERC i Junts amb el PSOE

Els exdirectors del CNI Félix Sanz Roldán i Paz Esteban hi seran convocats

Dues en una. La comissió d’investigació que el Congrés ha inaugurat aquesta setmana sobre l’Operació Catalunya –amb Francisco Martínez, exnúmero dos d’Interior, i el policia patriòtic Eugenio Pino com a primers compareixents i amb la socialista María Luz Martínez Seijo com com a presidenta– serà fusionada amb la comissió aprovada per investigar l’espionatge amb el software Pegasus al Catalangate, que encara no ha arrencat els seus treballs. La decisió de fusionar ambdues fiscalitzacions parlamentàries sobre la guerra bruta contra l’independentisme és fruit d’una entesa entre ERC i Junts i el PSOE per evitar “colls d’ampolla parlamentaris” i agilitzar els treballs, que ja no seran de sis mesos sinó que la seva durada s’allargarà un any.

En l’objectiu d’unir els treballs parlamentaris de les dues comissions hi ha latent el desig de convocar els exdirectors del CNI Félix Sanz Roldán i Paz Esteban a comparèixer. Es dona la circumstància que Sanz Roldán i Esteban han comparegut al Congrés durant l’exercici del càrrec però sempre a porta tancada en el marc de la comissió de despeses reservades més coneguda popularment com la de secrets oficials. “Des de Junts hem defensat sempre que Pegasus és una de les peces de l’Operació Catalunya i així consta al pla de treball de la comissió. La decisió de proposar incloure Pegasus dins de l’Operació Catalunya ja s’havia fet mesos enrere i és coherent que ara es faci”, apunten fonts del grup que pilota Míriam Nogueras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.