Política

orient mitjà

Hezbol·là reivindica el llançament d’una dotzena d’atacs contra el nord d’Israel

Un dels atacs va causar la destrucció de dos tancs Merkava israelians

El grup xiïta libanès Hezbol·là ha reivindicat aquest dijous el llançament de més d’una dotzena d’atacs contra el nord d’Israel en resposta a la “brutal agressió israeliana” que va causar ahir gairebé una vintena de morts i més d’un centenar de ferits en diverses localitats del Líban.

En una sèrie de comunicats, l’agrupació s’ha atribuït el llançament de míssils guiats que “van causar la destrucció” de dos tancs Merkava de l’Exèrcit israelià que es trobaven en la zona de Labuna i que presumptament van ocasionar baixes entre la seva tripulació.

Entre les seves operacions, van destacar també el llançament de fins a vuit salves de coets contra diferents posicions israelianes en la zona d’Al Sadhana, en les granges libaneses ocupades de Shebaa; els assentaments israelians de Kfar Vradim, Ramot Naftali, Avivim i Masgav Am, que va rebre dues descàrregues de coets amb un parell d’hores de diferència.

Hezbol·là ha reivindicat també un atac amb coets contra una concentració de soldats israelians a la ciutat meridional de Blida, mentre que va utilitzar projectils d’artilleria dirigits contra un altre grup de militars israelians que es trobaven entre Kafar Kila i Oddeisseh.

L’organització libanesa ha destacat en diverses notes que aquestes operacions tenen com a objectiu defensar el seu país i donar suport a la resistència palestina en la Franja de Gaza.

L’enfrontament creuat entre Hezbol·là i Israel, deslligat fa un any, ha entrat en una nova etapa des que a la fi de setembre passat l’Estat jueu iniciés una campanya d’intensos bombardejos aeris sense precedents contra el sud i l’est del Líban, inclosa Beirut.

Segons el ministeri de Salut Pública libanesa, des de l’inici del conflicte entre Israel i Hezbol·là el 8 d’octubre de 2023 han perdut la vida almenys 2.367 persones i altres 11.088 han resultat ferides a conseqüència dels atacs de l’Exèrcit israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia