Política

Estat espanyol

El govern espanyol surt en defensa de García Ortiz

Diversos ministres reivindiquen la feina del fiscal general de l’Estat

El titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, afirma que està “legitimat” per continuar al càrrec

Diversos ministres del govern espanyol han fet pinya aquest dijous amb el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, que ha decidit continuar al càrrec després de saber-se ahir que el Tribunal Suprem (TS) l’investiga per un suposat delicte de revelació de secrets en el cas per presumpte frau fiscal contra l’empresari Alberto González Amador, parella d’Isabel Díaz Ayuso.

La vicepresidenta segona de l’executiu, Yolanda Díaz, ha fet una “defensa a ultrança de la feina de la fiscalia general de l’Estat”. També ha denunciat “la manera de fer política del PP”, que segons ella, és “impròpia d’una democràcia”. “Mai ha passat això. No s’hi val tot en política. Les institucions, també la Fiscalia”, s’han de respectar, ha dit la líder de Sumar en declaracions recollides per l’agència ACN en un acte al Ministeri de Treball, que també lidera.

La portaveu de l’executiu, Pilar Alegría, ha manifestat el seu “respecte a les decisions del Suprem”, però alhora el “màxim suport a la feina del fiscal”.

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha reconegut que no comparteix que el Suprem investigui García Ortiz per fer “el que havia de fer”. Segons ell, García Ortíz està “legitimat” per seguir al càrrec. En la mateixa línia, el titular de Transformació Digital, Óscar López, ha comentat que no es pot entendre que es persegueixi a qui “persegueix delinqüents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia