Política

guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

Cada bàndol ha alliberat 95 persones

Rússia i Ucraïna han fet un nou intercanvi de presoners de guerra, 95 per cada bàndol. L’acord que ha permès el retorn a casa d’aquestes 190 persones ha estat mediat de nou pels Emirats Àrabs Units. El bescanvi es va efectuar divendres al vespre, tot i que s’ha conegut aquest dissabte al matí, quan tant el Ministeri de Defensa rus i el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, n’han informat en missatges publicats a les xarxes. Entre el grup de presos alliberats per Rússia hi ha el periodista i defensor dels drets humans Maksim Butkevitx, condemnat per haver disparat contra forces russes, i també oficials i soldats del batalló Azov que va defensar Mariúpol durant els tres mesos de setge al qual l’exèrcit rus va sotmetre la martiritzada ciutat portuària ucraïnesa des de l’endemà mateix de l’inici la invasió russa, el febrer de 2022.

Kíiv, per la seva banda, ha deixat anar 95 presoners russos, la majoria dels quals capturats a la regió fronterera russa de Kursk, on l’exèrcit ucraïnès va llançar una incursió sorpresa el 6 l’agost passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]