Política

política

Nogueras, Castellà i Rius es perfilen com a vicepresidents de Junts amb Puigdemont al capdavant

A una setmana per al congrés extraordinari que Junts celebra des de divendres i fins diumenge vinent a Calella, s’ultimen els detalls de la nova direcció. Pendents que Carles Puigdemont anunciï la seva predisposició a tornar a la presidència del partit, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, i el portaveu del partit, Josep Rius, es perfilen com a vicepresidents en la nova etapa que la formació vol obrir després del conclave del cap de setmana que ve. Un conclave que servirà per posar ordre en l’estructura i també en l’estratègia i el full de ruta en el nou cicle obert amb la investidura del socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat el passat 8 d’agost.

Puigdemont està dissenyant una candidatura –previsiblement l’única que es presentarà– amb ell al capdavant del partit i mantenint Jordi Turull a la secretaria general. Hi hauria una quarta vicepresidència, encara per definir, que ocuparia una dona, segons apunta l’ACN.

S’haurà de veure l’encaix final de l’actual presidenta de Junts, Laura Borràs, que alguns mitjans apunten que podria presidir la nova fundació de Junts. Borràs, en una entrevista a Vilaweb, apunta: “Continuaré treballant aquí, en la posició que he parlat amb el president Puigdemont i que farem pública per poder fer que aquesta feina sigui tan efectiva com sigui possible al servei del país.”, malgrat que no avança quina serà la seva futura responsabilitat.

Junts celebra el seu congrés nacional a Calella el 25, 26 i 27 d’octubre. L’inici formal està previst per al divendres a les 18.00, quan hi haurà parlaments institucions i es constituiran les diferents meses de les ponències.

La votació dels diferents càrrecs del partit tindrà lloc al llarg de diumenge al matí de forma telemàtica, mentre els delegats debaten i voten presencialment les esmenes vives i les ponències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia