Política

política

Comín no va justificar 15.530 euros en despeses del Consell de la República

L’organisme denuncia que l’informe intern que ho apunta ha estat piratejat per un “atac informàtic” per tal de perjudicar al Consell i als seus membres

Una auditoria del Consell de la República detecta al voltant de 15.000 euros “en despeses no justificades” de l’eurodiputat de Junts i vicepresident de l’organisme, Toni Comín, segons ha publicat el digital El Món, que ha tingut accés al document. L’auditoria signada per Senior Auditing SL del 14 d’octubre apunta imports no justificats de 363 euros d’una multa de trànsit; 1.997 del lloguer d’un vehicle durant 15 dies; una retirada d’efectiu de 6.000 euros; 4.608 dels impostos de l’apartament de Lovaina i 2.562 del lloguer d’un apartament durant 15 dies. L’auditoria també proposa mesures per endreçar els números i l’estat comptable del Consell de la República i les entitats associades al mateix.

El Consell de la República ha emès un comunicat en què afirma que es tracta d’informació “provisional” que ha estat filtrada a través d’un “atac informàtic” que ha vulnerat el compte oficial d’Instagram i dispositius privats de Comín. “Els pirates, probablement a sou de les clavegueres de l’Estat, han obtingut informació provisional i l’han feta pública de manera delictiva amb intenció de danyar el Consell i els seus membres” s’afirma en el comunicat.

Des del Consell s’avança que posaran en coneixement de la policia i la justícia “aquestes activitats criminals greus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia