Política

vaticà

Per al papa no és moment per al diaconat femení, diu el prefecte de Doctrina de la Fe

Per al pontífex, el diaconat femení “no és la resposta més important per a les dones avui”

El papa Francesc considera que no és el moment per a debatre sobre el diaconat femení en el Sínode que se celebra aquests dies en el Vaticà, segons ha revelat aquest dilluns el Prefecte per al Dicasteri (ministeri vaticà) de la Doctrina de la Fe, el cardenal Víctor Fernández, als membres de l’assemblea de bisbes.

“Sabem que el Sant Pare ha expressat que en aquest moment la qüestió del diaconat femení no està madura, i ha demanat que no ens entretinguem ara en aquesta possibilitat”, ha dit Fernández en una missiva de la qual va avançar el seu contingut en una roda de premsa del Sínode el prefecte del Dicasteri per la Comunicació, Paolo Ruffini.

Després de les queixes d’alguns participants del Sínode perquè el Dicasteri per a la Fe no hagi escoltat les propostes sobre el diaconat de les dones, el cardenal Fernández va proposar una reunió amb els interessats dijous que ve, però, en nom del papa, va tancar la porta a l’ordenació de dones.

En la seva missiva, el cardenal argentí, que participa en un grup de treball en el marc del Sínode, en què religiosos i laics tracten assumptes clau per a fer de l’Església una institució més inclusiva i participativa, va explicar que el diaconat femení “no és la resposta més important per a les dones avui”, segons el pontífex.

“La comissió d’estudi el tema té conclusions parcials que publicarem en el moment adequat, però continuarà treballant” en aquest assumpte, ha remarcat en la seva missiva el prefecte del Dicasteri de la Doctrina de la Fe.

“El Sant Pare està molt preocupat pel paper de la dona a l’Església, i fins i tot abans de la petició del Sínode va demanar al Dicasteri per a la Doctrina de la Fe que explori la possibilitat d’un desenvolupament” sobre això, “sense centrar-se en l’ordre sagrat”, assevera també en la seva missiva el cardenal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia