Política

Avenços tímids en el control d’armes

El control i l’accés a les armes és un dels debats més recurrents i enquistats als Estats Units. Després de la massacre de dinou nens i dos professors en una escola primària a Uvalde (Texas), l’administració de Biden es va proposar aprovar una legislació més estricta en aquesta matèria i es va aprovar la primera llei important de seguretat de les armes des de feia trenta anys, que Biden va signar el juny del 2022, i el president va prendre mesures addicionals pel seu compte. Biden va establir l’Oficina de Prevenció de la Violència d’Armes i el 2023 les escoles van rebre 286 milions de dòlars per al benestar dels estudiants i els professionals de salut mental de les escoles.

Biden ha dut a terme també diversos plans executius que han permès de fer més controls d’antecedents dels compradors d’armes i del tràfic d’armament.

Gràcies a les noves eines impulsades pel govern, el Departament de Justícia ha acusat més de 500 persones i l’FBI ha aturat més de 700 vendes d’armes de foc a menors de 21 anys.

Tot i aquests avenços, Biden no ha aconseguit que s’aprovin més restriccions a les armes de foc perquè els republicans, per convenciment i perquè són molt dependents dels lobbies de les armes dels Estats Units, bloquegen aquest tipus d’iniciatives al Congrés.

El president nord-americà s’havia proposat prohibir els fusells d’assalt, que tantes matances han provocat als EUA, amb una llei federal semblant a la que ja es va aprovar el 1994, però ha topat amb l’oposició dels republicans. Mentrestant, la proliferació de tirotejos no s’atura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia