Política

estats units

Trump acusa el Partit Laborista britànic d’interferir en les eleccions a favor de Harris

Membres del Partit Conservador del Regne Unit van participar el juliol passat a la Convenció Nacional Republicana en suport a Donald Trump

El candidat republicà a la Casa Blanca, l’expresident Donald Trump, ha acusat aquest dimarts al Partit Laborista britànic d’interferir en les eleccions estatunidenques a favor de la seva rival demòcrata, la vicepresidenta Kamala Harris.

Membres de la campanya del republicà ha demandat davant la Comissió Federal Electoral a Harris i al partit del primer ministre britànic, Keir Starmer, per “contribucions il·legals a campanyes estrangeres i interferència” en les presidencials estatunidenques.

Segons l’equip de Trump, el Partit Laborista és una formació d’“extrema esquerra” que “ha inspirat les polítiques i la retòrica perillosament progressistes de Kamala”, a més d’haver “reclutat i enviat a membres del partit per a fer campanya” a favor de Harris en els estats més disputats.

“En dues setmanes, els estatunidencs tornaran a rebutjar l’opressió del gran govern que rebutgem en 1776”, va afirmar Susie Wiles, portaveu de Trump, en referència a la independència dels Estats Units del Regne Unit.

“L’acceptació i l’ús d’aquesta ajuda estrangera il·legal per part de la campanya de Harris és només un altre feble intent en una llarga llista d’interferències electorals anti estatunidenques”, va agregar.

Els republicans han aixecat la veu contra els laboristes britànics després que la cap d’operacions del Partit Laborista, Sofia Patel, publiqués en Linkedin un missatge per a reclutar voluntaris que volguessin fer campanya per a Harris als Estats Units.

En el missatge, que ja ha estat esborrat, Patel explicava que tenia 100 voluntaris llestos per a viatjar a Carolina del Nord, Nevada, Pensilvània i Virgínia, i que li quedaven encara deu llocs lliures per a Carolina del Nord amb l’allotjament pagat.

Aliats de Trump, com la congressista ultradretana Marjorie Taylor Greene o el magnat Elon Musk, van arremetre en les xarxes socials contra els laboristes britànics per fer campanya per a Harris, tot i que sempre hi ha hagut estretes relacions entre els partits estatunidencs i britànics. En aquest sentit, tant l’exprimera ministra del Regne Unit, Liz Truss, del Partit Conservador britànic, com el polític Nigel Farage, qui va fer campanya a favor del ’Brexit’, van participar el juliol passat en la Convenció Nacional Republicana en suport a Donald Trump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia